Νότης Μαριάς: Εισάγονται από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργήθηκαν με απαγορευμένα λιπάσματα (Βίντεο)

Μοιραστειτε το

Εισάγονται από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα αγροτικά προϊόντα, που καλλιεργήθηκαν με απαγορευμένα

λιπάσματα, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 23/10/2017.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε αγροτικές περιοχές της Πατρίδας μας και συζητώντας με γεωργούς και κτηνοτρόφους, έχει μια πλήρη ενημέρωση επί των αγροτικών θεμάτων και προβλημάτων.
Πρόσφατα, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς, στις 29/9/2017, συζήτησε με τους αγρότες του νομού για το πρόβλημα εισαγωγής καλαμποκιού από τη Βουλγαρία, το οποίο είναι φθηνότερο  από το Ελληνικό, διότι καλλιεργείται με απαγορευμένα λιπάσματα.

Το Βουλγαρικό αυτό καλαμπόκι είναι ανταγωνιστικότερο σε τιμή από το Ελληνικό, που καλλιεργείται με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εισαγωγή του ζημιώνει τους Έλληνες παραγωγούς. Και το χειρότερο, είναι επιβλαβές για την υγεία μας και για την υγεία των παιδιών μας.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε υποσχεθεί τότε στους αγρότες του Κιλκίς ότι θα φέρει το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το έπραξε.
«Ενώ απαγορεύεται στην Ελλάδα η εισαγωγή φθηνών Βουλγαρικών λιπασμάτων, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, επιτρέπεται  εισαγωγή προϊόντων από τη Βουλγαρία, τα οποία καλλιεργήθηκαν με τα απαγορευμένα λιπάσματα», επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της απονιτροποίησης της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής αγροτικής γης.

Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής του είπε:
«Θα ήθελα να σας επισημάνω κύριε Αβραμόπουλε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει χρηματοδότηση ενός προγράμματος απονιτροποίησης της Ελληνικής, αλλά και της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής αγροτικής γης», και συνέχισε:
«Αυτό είναι κάτι που το περιμένουν οι Έλληνες αγρότες, θέλουν πολύ μεγαλύτερες ενισχύσεις, για να έχουμε, πραγματικά, απονιτροποίηση της Ελληνικής γης και στήριξη φυσικά των καλλιεργειών, οι οποίες δεν θα  αποβαίνουν σε βάρος της υγείας των καταναλωτών».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σημείωσε ότι «τα λιπάσματα αποτελούν προϊόντα για τα οποία απαιτούνται να υπάρξουν αυστηροί κανόνες, προκειμένου να έχουμε προστασία της ποιότητας των τροφίμων, προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των καταναλωτών και νομίζω ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας λιπασμάτων, δεν θα πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της υγείας των καταναλωτών, γι’ αυτό πρέπει σίγουρα να υπάρξει μείωση της περιεκτικότητας σε κάδμιο»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...