Αναζητούνται γενναίοι να γράψουν ιστορία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ένα από τα κύρια  γνωρίσματα χαρακτηριστικά αν θέλετε του Έλληνα διαχρονικά ήταν η γενναιότητα κι ο πατριωτισμός. Χάρη σε αυτά μεγαλούργησε και κρατήθηκε ζωντανή η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός.

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Είναι κοινή διαπίστωση εδώ και αρκετά χρόνια πως υπάρχει, στο  επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έλλειψη ηγετών. Ηγετών πραγματικών που να διακατέχονται από αισθήματα γενναιότητας και πατριωτισμού.

Αντ’ αυτού βλέπουμε ανακύκλωση μετριοτήτων και συστημικών πολιτικών που τους διακρίνει η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και τελικά η εκ του αποτελέσματος ελλιπής ουσιαστική και έμπρακτη αγάπη για την Ελλάδα

Σε αυτό εκτιμώ βοήθησε την τελευταία δεκαετία σε μεγάλο βαθμό, το καθεστώς των μνημονίων με την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όμως κανείς δεν μας λυπήθηκε. Κανείς δεν μας χάρισε λεφτά. Τοκογλυφικά μας δάνεισαν και τους ξεπληρώνουμε απ το υστέρημα μας. Στην διαμόρφωση του τοπίου «αγιοποίησης» και προώθησης των μετρίων βοήθησαν και ΜΜΕ, μέρος αυτών όχι όλα, που διαγωνίζονται για το ποιο θα «γλύψει» περισσότερο την εκάστοτε ηγεσία για να πάρουν τα φιλέτα των κρατικών διαφημίσεων.

Ηγέτης δεν είναι κατ’ ανάγκη αυτός που κάνει πόλεμο για να κερδίσει. Ηγέτης είναι αυτός που κερδίζει για τη χώρα του χωρίς πόλεμο. Όμως αυτό προϋποθέτει ισχυρή, «μπεταρισμένη» εθνική γραμμή με ανυψωμένο ηθικό και αποτρεπτική ισχύ.

Επιτυγχάνεται με σταθερή οικονομία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σθεναρή Εθνική Άμυνα και αμυντική βιομηχανία που δημιουργεί παράγει και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει απάντηση στους αστείους τουρκικούς χάρτες με τις δήθεν «γαλάζιες πατρίδες». Υπάρχουν και οι χάρτες της αρχαίας Ελλάδος, των κυριοτέρων Ελληνικών πόλεων και των αποικιών.

Οι Τούρκοι διεκδικούν και «παζαρεύουν» αυτά που δεν τους ανήκουν…

Έτσι κι εμείς πρέπει να τους θυμίσουμε, πέρα από την σθεναρή μας αποφασιστικότητα και την ιστορία.

Αναζητούνται γενναίοι να γράψουν ιστορία

*Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Πηγή
Author: Μπάμπης Παπασπύρος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα