Ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων από την Αυστρία για τους πρόσφυγες της Λέσβου | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων για τη Λέσβο παρέδωσε σήμερα Τετάρτη ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο. 

Στα προσφερόμενα είδη, τα οποία αποδέχτηκε η Ελλάδα από την Αυστρία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκδηλώθηκε στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβάνονται τα εξής (σε παρένθεση οι ποσότητες αυτών):

  • Φουσκωτά στρώματα (2.700)
  • Σεντόνια (2.700 σετ κλινοσκεπασμάτων)
  • Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες (2.700 – φουσκωτά μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες)
  • Σκηνές (400, 200 τύπου 1 & 200 τύπου 2)
  • Κουβέρτες (7.400)
  • Σετ ειδών υγιεινής υπό τα Πρότυπα IFRC (2.000)
  • Σετ φωτισμού για τις σκηνές (400)
  • Ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για σκηνές (200)

Κατά την παράδοση-παραλαβή της προσφερόμενης βοήθειας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Νέχαμερ. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια της Αυστριακής Κυβέρνησης και του αυστριακού λαού στην ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στην Λέσβο. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσουμε τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες ζωής για τους ανθρώπους εκεί. Θέλω να τονίσω ότι η αλληλεγγύη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Θέλω, επίσης, να τονίσω την αλληλεγγύη που έχουν δείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας τους τελευταίους δύο μήνες στην προκλητικότητα της Τουρκίας και στη διασφάλιση των συνόρων μας».

Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, επισήμανε: «Έχουμε έρθει εδώ, με 55 τόνους βοήθειας από την Αυστρία προς την Ελληνική Κυβέρνηση, διότι θεωρούμε, ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε βοήθεια και στους ανθρώπους και στους πολιτικούς που συμβάλουν, έτσι ώστε να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, σημείωσε πως η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να βοηθήσει και στις επιστροφές, καθώς «υπάρχουν εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα διατεθούν. Η Frontex έχει μια ισχυρή παρουσία στη χώρα και αυτήν μπορούμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε, λοιπόν, σαν Αυστρία, να βοηθήσουμε εκεί που χρειάζεται».

Αξίζει να αναφερθεί πως το αεροσκάφος της Αυστρίας μετέφερε και βοήθεια από τη Σλοβενία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα