Σκληρή κριτική Πατούλη στους Βουλευτές που ζητούν αναδρομικές αποζημιώσεις

Μοιραστειτε το

Σκληρή κριτική ασκεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στους Βουλευτές που ζητούν αναδρομικές αποζημιώσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ…

…χαρακτηρίζοντας προσβολή απέναντι στις θυσίες εκατομμυρίων Ελλήνων τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη για αναδρομικές αποζημιώσεις και συντάξεις, που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι απλήρωτοι και ακόμη περισσότεροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις συντάξεις τους, να υπάρχει μια κατηγορία προνομιούχων του φθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, που καλυπτόμενοι πίσω από άδικους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν , να απαιτούν να τους δοθούν επιπλέον χρήματα. Ακόμη κι αν οι προσφυγές τους είναι τυπικά νόμιμες, θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά ηθική νομιμοποιητική βάση.» , υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη

«Αποτελεί προσβολή για τις θυσίες που έχουν υποβληθεί εκατομμύρια συμπολίτες μας τα τελευταία οκτώ χρόνια, να υπάρχουν πρώην βουλευτές που διεκδικούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη αναδρομικές αποζημιώσεις και συντάξεις, που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι απλήρωτοι και ακόμη περισσότεροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις συντάξεις τους, να υπάρχει μια κατηγορία προνομιούχων του φθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, που καλυπτόμενοι πίσω από άδικους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν , να απαιτούν να τους δοθούν επιπλέον χρήματα. Ακόμη κι αν οι προσφυγές τους είναι τυπικά νόμιμες, θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά ηθική νομιμοποιητική βάση.

Είναι επίσης απαράδεκτο η κυβέρνηση να απαιτεί από τους συνταξιούχους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να επιστρέψουν άμεσα συντάξεις και εφάπαξ που νόμιμα τους δόθηκαν κι από την άλλη , να καλείται να δώσει αναδρομικά από 15-50 εκ. ευρώ σε πρώην βουλευτές . Σε ποια δημοκρατία υπάρχει πολιτικό προσωπικό δυο ταχυτήτων;

Τα προνόμια που ήδη απολαμβάνει το πολιτικό προσωπικό της κεντρικής πολιτικής σκηνής ( υψηλοί μισθοί κι αποζημιώσεις, πρόσθετες παροχές σε είδος, ασυλία, μισθοδοτούμενοι από τον προϋπολογισμό συνεργάτες ) είναι πάρα πολλά. Δυσανάλογα περισσότερα σε σχέση με τις αμοιβές π.χ. των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Τεράστιες είναι επίσης και οι ευθύνες τους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, αφού οι πολιτικές αποφάσεις διαχρονικά των τελευταίων σαράντα ετών είναι αυτές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ας μην προκαλούν λοιπόν με επιπλέον απαιτήσεις, καλυπτόμενοι από νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν στη λογική του « Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Οφείλουν λοιπόν όλοι τους να συναισθανθούν την τεράστια πρόκληση που συνιστά η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη και η διεκδίκηση αναδρομικά υψηλών αποζημιώσεων. Η άμεση απόσυρση αυτών των προσφυγών είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν.

Τα δε κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου οφείλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν τρόπους θωράκισης και προστασίας του πολιτικού μας συστήματος από παρόμοια περιστατικά. Καθώς και να αποφασίσουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να υπάρξει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, με βασικούς άξονες την Αποκέντρωση και την υιοθέτηση πολιτικών που θα προωθούν την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης , απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα