Βορίδης: Η αύξηση του εισοδήματος θα είναι η ιστορία της οκταετίας

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός απολογισμός της κυβερνητικής πενταετίας, σε συνδυασμό, όμως, με τους στόχους της επόμενης τριετίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στο Mega.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης: «Εμείς έχουμε εκλεγεί με βάση ένα προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο και υλοποιούμε. Δεν υλοποιούμε κάτι άλλο. Έχουμε πει ότι στόχος της τετραετίας είναι η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ. Στον πρώτο χρόνο (σ.σ. της τετραετίας) έχουμε φθάσει το μέσο μισθό στα 1.250 ευρώ. Με βάση αυτό το προεκλογικό πρόγραμμα θα κριθούμε. Όχι με βάση την αξίωση της αντιπολίτευσης ή όποιου άλλου ότι πρέπει να πάει στα 2.500 ευρώ. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι μπορούμε να πάμε το μέσο μισθό στα 2.500 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος θύμισε ότι πριν πέντε χρόνια «συζητούσαμε αν θα τον μειώσουμε (σ.σ. το μέσο μισθό) κατά 40%».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αποκλιμάκωση που φαίνεται στις τιμές των σούπερ μάρκετ. Δεν λέω ότι είναι θηριώδης αποκλιμάκωση», διευκρίνισε, αλλά, πάντως, κάθε μήνα υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση, όπως είπε.

Και έθεσε το ερώτημα: «Η ίδια οικογένεια το 2019 τα έβγαζε πέρα ευκολότερα ή δυσκολότερα;». Επίσης, «φωνάζαμε μια εποχή για τη γενιά των 450 και των 600 ευρώ, όμως τώρα όλοι είναι στα 830 ευρώ».

Και, εν κατακλείδι, «αυτό που είπαμε το 2019, δηλαδή σταθεροποίηση της οικονομίας, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ανάπτυξη της οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και, επομένως, μέσω αυτού του τρόπου, αύξηση του εισοδήματος, είναι η ιστορία της πενταετίας και θα είναι η ιστορία της οκταετίας. Αυτό είναι που κάνουμε κάθε μέρα».

Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης έκανε ειδική αναφορά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας που βρήκε εργασία τα τελευταία πέντε χρόνια: «Τότε (σ.σ. το 2019) 500.000 άνθρωποι έπαιρναν 450 ευρώ (σ.σ. επίδομα ανεργίας). Τώρα έχουν εισόδημα, έστω τον κατώτατο, 830 ευρώ».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...