Γεραπετρίτης για Ημέρα της Ευρώπης: «Να εντείνουμε τις προσπάθειες για τις αξίες της Δημοκρατίας»

Μοιραστειτε το

«Η ευθύνη μας για τη διατήρηση των διδαγμάτων της ιστορικής αυτής περιόδου παραμένει ακέραιη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης.

Το μήνυμα του Γιώργου Γεραπετρίτη:

«Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη Schuman της 9ης Μαΐου, να ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας ενωμένης ηπείρου, εδραζόμενης σε δύο βασικές αρχές: την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η ευθύνη μας για τη διατήρηση των διδαγμάτων της ιστορικής αυτής περιόδου παραμένει ακέραιη.

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα και αστάθεια, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, τόσο στο ενωσιακό, όσο και στο διεθνές επίπεδο, για την προάσπιση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Ελλάδα, ως ένα από τα αρχαιότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλαδή στη διασφάλιση μιας διαχρονικά ειρηνικής, ενωμένης και ευημερούσας Ευρώπης.

Μέσα σε ένα περιβάλλον διαδοχικών κρίσεων και σύγχρονων προκλήσεων, η χώρα μας εξακολουθεί να εργάζεται συστηματικά για μια Ευρώπη με προσανατολισμό, στρατηγική και ισχυρό αποτύπωμα στο διεθνές γίγνεσθαι».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Τέμπη – Παύλος Μαρινάκης για πόρισμα Καρώνη: «Καταρρέει με κρότο το αφήγημα της συγκάλυψης»

Στα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του καθηγητή του...

Μητσοτάκης για Chevron: Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο

Με αναφορά στον κατώτατο μισθό ξεκινά η εβδομαδιαία απολογιστική...

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τασούλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Επωνυμία: GSTE ELECTRONIC PUBLICATIONS LIMITED, Διακριτικός τίτλος: GSTE ELECTRONIC...

Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Τουρκίας – ΗΠΑ – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ξεκίνησε η συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αξιωματούχων της Ουκρανίας,...