Εθνοκτονία στους Ελληνικούς δρόμους! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Για έναν ανεξήγητο λόγο, έχουμε επιστρέψει στις μαύρες ημέρες του παρελθόντος.

Μία ματιά στο αστυνομικό δελτίο μετά την άρση του lockdown, αρκεί για να διαπιστώσουμε πως οι ποταμοί αίματος στους ελληνικούς δρόμους έχουν αρχίσει να ξανακυλούν. Και τα θύματα, κύριος νεαρά άτομα που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Μία ζωή που χάνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου από μία αβλεψία, ή μία εγκληματική αμέλεια του κράτους.

Νεαρά αγόρια και κορίτσια, βρέφη, οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίζονται σε αυτή την ιδιότυπη εθνοκτονία την οποία ζούσαμε επί δεκαετίες και θεωρούσαμε πως την είχαμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Και όμως, έξι νεκροί σε λίγα εικοσιτετράωρα έρχονται πάλι να μας στοιχειώσουν. Μπορεί ο κορονοϊός να κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, αλλά τα τροχαία συνιστούν μία ιδιότυπη εθνοκτονία με απώλειες περισσότερες ακόμα και από μία ευρεία πολεμική σύρραξη. Και αυτό θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Διότι στην Ελλάδα, καμμιά ζωή δεν περισσεύει. Και το κράτος μπορεί να παρέμβει με χίλιους μύριούς τρόπους ώστε να σταματήσει αυτή την σφαγή. Από την οδική παιδιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την ολοκλήρωση των μεγάλων εθνικών οδών, δεν είναι τυχαίο ότι η Πατρών – Πύργου και οι δρόμοι της Κρήτης είναι ένα πραγματικό σφαγείο, ενώ ο οδικός άξονας στην Δυτική Ελλάδα σχεδόν εκμηδένισε τα θανατηφόρα τροχαία, μέχρι φυσικά την αστυνόμευση. Που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Υπάρχει φυσικά και η ατομική ευθύνη. Ο σεβασμός στους κανόνες κυκλοφορίας είναι απαραίτητος και αποδεδειγμένα σώζει ζωές. Η υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ, η παράνομη προσπέραση και οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη είναι παραβάσεις πολύ μπορούμε να αποφύγουμε, χωρίς ιδιαίτερο μόχθο. 
Δεν θα παραθέσουμε τα τελευταία τροχαία που πραγματικά μας έχουν συγκλονίσει. Σκοπός δεν είναι ο τρόμος, αλλά να καταλάβουμε όλοι μας ότι η ζωή μας είναι πολύτιμη. Πολυτιμότερη από μία στιγμή αβλεψίας που οι συνέπειες της ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμες.

Ας πράξουμε λοιπόν εμείς το καθήκον μας και ας πιάσουμε το κράτος να κάνει αυτό που πρέπει.

Για να πάρετε μία ιδέα του τι συμβαίνει, δείτε την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ανδρέας Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα