Ηττοπάθεια στο στρατόπεδο Κασσελάκη δείχνει η άρνηση προσφυγής στη βάση – Σκληρή απάντηση Γεροβασίλη

Μοιραστειτε το

Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν ένα κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στους ανθρώπους που τον στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο έρχεται να προστεθεί και η αντίδραση για τις καταστατικές αλλαγές που προωθεί.

Ότι το κλίμα στο στρατόπεδο Κασσελάκη δεν είναι το ιδανικό, φάνηκε και κατά το διήμερο που προηγήθηκε, κατά τις πολύωρες συνεδριάσεις της Επιτροπής Καταστατικού. Εκεί έγινε αντιληπτό πως οι προτάσεις του προέδρου δεν έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τα στελέχη που δηλώνουν οπαδοί του. Μάλιστα, πρόσωπα που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, ανέφεραν ότι από αλλού περίμεναν τις αντιδράσεις -από την ομάδα των «87»- και από τους δικούς τους ήρθαν.

Ωστόσο, το παράδοξο στην ιστορία είναι ότι δεν προβληματίζονται μόνο οι άμεσα θιγόμενοι από τις καταστατικές αλλαγές -δηλαδή οι βουλευτές- αλλά τα μεσαία στελέχη, που μεταφέρουν την αντίθεση των απλών μελών στις προωθούμενες καταργήσεις των τοπικών οργανώσεων και των νομαρχιακών επιτροπών.

Η σκληρή απάντηση Γεροβασίλη σε Κασσελάκη

Το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνε μια επιλεκτική διαρροή, μέσω της οποίας ο Στέφανος Κασσελάκης άφηνε ξανά αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και κατά όλων των κατά καιρούς αντιπάλων του, λέγοντας ότι τον «αδίκησαν».

Μόνο που αυτή τη φορά, αντί να παρουσιάζεται ο πρώην πρωθυπουργός ως «υπονομευτής», εμφανίζονταν ως «αδιάφορος» και «αμέτοχος». «Ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που η νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, δεν έμεινε αναπάντητη από την Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν καταλαβαίνω γιατί την κάνεις αυτήν την αναφορά. Ανέντιμο δεν σε έχει πει κανένας μας. Εσύ έχεις πει όλους εμάς ανέντιμους και διεφθαρμένους», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος της Βουλής, κάνοντας αναφορά σε όλες τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για τα δήθεν «μαύρα ταμεία» και ότι όσοι θέλουν ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου είναι «κατασκεύασμα της διαπλοκής».

«Μαθήματα» Πολάκη για αριστερισμό

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε επίμονα από τους βουλευτές που είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, να δεσμευτούν ότι δεν θα φύγουν από το κόμμα. «Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα σε μικρή ηλικία και δεν θα γίνω ούτε Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε Γιάνης Βαρουφάκης» φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα, λέγοντας προς την Όλγα Γεροβασίλη σε πρόσφατη συνέντευξη της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από το κόμμα, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να τον παραπέμπει σε μία άλλη, όπου η ίδια είπε πως «είμαι ενάντια στη διάσπαση και τις αποχωρήσεις. Το έχω πει τόσο καθαρά που δεν έχεις καμιά αμφιβολία».

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε, κατά πληροφορίες, στο ίδιο σημείο πως δεν είναι αριστεριστής, με την Όλγα Γεροβασίλη να ακολουθεί, λέγοντας πως «εγώ πρόεδρε, σε αντίθεση με τον Πολάκη, δεν ήμουν αριστερίστρια ούτε μικρή».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...