Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία: «Δεν είδα τίποτα» λέει ο οδηγός της νταλίκας – Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί

Μοιραστειτε το

«Δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών ο 37χρονος Ουκρανός, οδηγός της νταλίκας που έπεσε πάνω στα δύο αυτοκίνητα, τα οποία εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (15/4) στην Εγνατία Οδό, στα διόδια του Πολυμύλου, στην Κοζάνη.

Ο 38χρονος οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως φάνηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο ίδιος, υποστήριξε ενώπιον των Αρχών, τι δεν είδε τίποτα και δεν κατάλαβε τι έγινε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υποστηρίζει δε, όπως έγραψε το enikos.gr, ότι δεν έτρεχε, και λόγω της πυκνής ομίχλης που υπήρχε στην περιοχή, είπε ότι δεν είδε τα αυτοκίνητα μπροστά του με αποτέλεσμα να πέσει πάνω τους. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την αυτοψία που έγινε. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν κατασχέσει τον ταχογράφου, προκειμένου να τον εξετάσουν και να δουν τι έχει καταγράψει.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος, ο οποίος κατάφερε να βγει μόνος του ακριβώς λίγα δευτερόλεπτα πριν τυλιχθεί στις φλόγες και καταστραφεί ολοσχερώς, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως «εγώ δεν έκανα όπισθεν. Σταμάτησα και περίμενα να ανοίξει η μπάρα και όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των αρχικών σεναρίων για το πώς συνέβη η τραγωδία με δύο νεκρούς, ήταν ότι το ένα από τα δύο αυτοκίνητα έκανε όπισθεν στη λωρίδα του e-pass, καθώς δεν άνοιξε η μπάρα, με αποτέλεσμα αρχικά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων και στη συνέχεια το φορτηγό να τα παρασύρει πάνω στα κουβούκλια των διοδίων.

Αναφορικά με το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Έλληνες που κατοικούσαν μόνιμα στην Ελβετία, και είχαν έρθει στην Ελλάδα για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν πως ο οδηγός ήταν ηλικίας 73 ετών, με καταγωγή από την περιοχή των Καμβουνίων και η σύζυγός του, ηλικίας 68 ετών, με καταγωγή από το Λιβαδερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη φωτιά που προκλήθηκε στα διόδια κάηκαν οι κάμερες, αλλά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό σώζεται σε κεντρικό σέρβερ κι έτσι γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Στα 4,5 δισ. ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Στα 4,5 δισ. ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου...

Απώλεια άνω των 36 δις ευρώ στα Ελληνικά νοικοκυριά από το 2010

Απώλεια άνω των 36 δις ευρώ στα Ελληνικά νοικοκυριά...

Αύξηση 0,1% του όγκου των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο

Αύξηση 0,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό...