Καθηγητής Βατόπουλος: «Να συνηθίζουμε τη μάσκα γιατί και ο κορνωνοϊός να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Θα μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες αρκετά χρόνια, αν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, αλλά ίσως όχι για να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κορωνοϊό!

Τη συγκλονιστική αλλά ξεκάθαρη προειδοποίηση απηύθυνε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος, ο οποίος συνέστησε στους πολίτες να συνηθίσουν τη χρήση της μάσκας. «Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο τρία χρόνια! Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που ενδέχεται να λάβει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. «Στόχος είναι να καταφέρουμε να ελαττώσουμε τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο λαμβάνεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Όσο περισσότερο πειθαρχήσει ο κόσμος τόσο θα μειωθεί η πιθανότητα ενός νέου lockdown» ανέφερε και απηύθυνε έκκληση σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να φορούν μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. Αν δεν είχαν ως τώρα επιβληθεί οι αναγκαίοι περιορισμοί, θα είχαμε χιλιάδες κρούσματα. Το ότι έχουμε τον αριθμό που έχουμε τώρα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία», είπε σχετικά με την αποδοτικότητα των μέτρων.

Αναφερόμενος, τέλος, στα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία της χώρας λίγες μόνο ημέρες μετά το άνοιγμά τους, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μολύνσεις που έγιναν εντός των αιθουσών. «Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν περισσότερες σχολικές τάξεις και μικρότερα τμήματα. Άρα, ο σχεδιασμός έγινε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν» κατέληξε.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα