Κακοκαιρία «Ιανός»: Εκτροπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας

Μοιραστειτε το

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξαν τη Θεσσαλία οδήγησαν τη διοίκηση της Κεντρικής Οδού να προχωρήσει στον αποκλεισμό της νότιας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο Ε65, μέσω του κόμβου Ξυνιάδας στη Φθιώτιδα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και στον συνδετήριος κλάδος που οδηγεί από την Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο) προς τον αυτοκινητόδρομο.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Τρίκαλα, εκτρέπονται απευθείας μέσω του κυκλικού κόμβου (roundabout) Αγίου Στεφάνου, στην Π.Ε.Ο προς Δομοκό, έως τον Α/Κ Σοφάδων από όπου επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Παράλληλα όσοι οδηγοί κινούνται από Τρίκαλα με κατεύθυνση προς Λαμία, εκτρέπονται μέσω του Α/Κ Προαστίου στην παλαιά εθνική οδό, από όπου και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Ξυνιάδα μέσω Π.Ε.Ο, λόγω εισροής υδάτων στο ύψος του 80ου χλμ, από παρακείμενες πλημμυρισμένες καλλιέργειες.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, συνεχής ενημέρωση για τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα παρέχεται μέσω του www.kentrikiodos.gr.

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

Ειδικότερα:

«1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...