Κακοκαιρία Daniel: «Σε 2 χρόνια θα επανέλθει ο Βόλος σε φυσιολογικούς ρυθμούς»

Μοιραστειτε το

«Δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά», καταγγέλλει υποψήφιος δήμαρχος Βόλου. 

Μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος, έκανε λόγο για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στην περιοχή και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν περιορίσει τις καταστροφές.
«Ξεκίνησε μια διαδικασία, κατ’ εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Η εισαγγελία κινήθηκε έγκαιρα και γρήγορα για να ερευνήσει τις συνθήκες του φαινομένου που έπληξαν την πόλη μας, των πλημμυρών. Στο πλαίσιο αυτό, ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά, προσκομίσαμε στην εισαγγελία έγγραφα στοιχεία που αφορούν παραλείψεις που οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Η πρωτοφανής καταστροφή που αντιμετώπισε ο Βόλος, όπως λέει ο ίδιος, έχει να κάνει με:
«Το τι έγινε πριν τις πλημμύρες, με το τι έγινε κατά τι διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου. Ασυντήρητα δίκτυα, ρέματα ακαθάριστα, αγωγοί ομβρίων που δεν αποχέτευαν καλά τα όμβρια ύδατα, τάφροι αντιπλημμυρικοί που δεν έγιναν, έργα που έγιναν πλημμελώς. Το θέμα δεν είναι ότι δε θα υπήρχαν ζημιές, πράγματι τα φαινόμενα ήταν έντονα. Το θέμα είναι οι συνέπειες να ήταν όσο το δυνατόν λιγότερες. Τα έργα αυτά προστατεύουν, δεν μπορούν να καλύψουν το φαινόμενο σε όλη του την έκταση».

«Σε 2 χρόνια θα επανέλθει»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, «και επικοινωνιακά ήταν λανθασμένος ο χειρισμός.
»Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου, ο δήμαρχος έκανε τον τροχονόμο μπροστά στο δημαρχείο λέγοντας στους πολίτες ‘πού πάτε ρε;’. Ο συνδυασμός μας είχε βγάλει στην προηγούμενη ημέρα του φαινομένου ανακοίνωση όπου επισημαίναμε τα σημεία της πιθανής αστοχίας, όπου δηλαδή θα αντιμετωπίζαμε πλημμυρικά φαινόμενα, και καλούσαμε τις Αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα τα οποία καθυστέρησαν».
Σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο της πόλης ο οποίος «πνίγηκε» κάτω από τα νερά, ο κ. Παπαπέτρος επισήμανε:
«Όταν προβλέφθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή του περιφερειακού, είχε προβλεφθεί να κατασκευαστεί και αντιπλημμυρική τάφρος από την πάνω μεριά του, η οποία θεωρητικά ξεκίνησε το 2002, οι απαλλοτριώσεις, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση το 2012, αλλά η τάφρος, παρόλο που καταβληθήκαν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες, δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτή η τάφρος θα λειτουργούσε προστατευτικά και τα φαινόμενα θα ήταν πολύ μειωμένα».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως:
«Μετά τον Ιανό δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Υπάρχουν αιτήσεις πολιτών που ζητούν καθαρισμούς ρεμάτων και δεν έγιναν ποτέ, που ζητούσαν να συντηρηθούν δίκτυα που δε συντηρήθηκαν».
Μεγάλο είναι το θέμα με το νερό στην περιοχή καθώς ακόμη υπάρχουν σημεία που δεν έχουν πρόσβαση, ενώ ζήτημα εγείρεται και με το άνοιγμα των σχολείων, με κτίρια που ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί, ενώ πολλά από αυτά δεν είναι προσβάσιμα.
«Για να επανέλθει η πόλη στα φυσιολογικά επίπεδα θα περάσουν περίπου 2 χρόνια», κατέληξε ο κ. Παπαπέτρος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...