Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε παιδικό σταθμό – «Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στις οικογένειες»

Μοιραστειτε το

Βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνομίλησε με τους παιδαγωγούς αλλά και τους μικρούς μαθητές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός είπε: «Η σχολική χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει. Να επαναλάβω την προσήλωση της κυβέρνησής μας στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς που δίνουν έμφαση στην ποιότητα. Φέτος, αυξήσαμε τα βάουτσερ που δίνουμε.

Ο σκοπός μας είναι κάθε χρόνο να προσφέρουμε περισσότερα βάουτσερ για να βοηθήσουμε τις οικογένειες. Είναι μία πτυχή της πολύπλευρης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Περισσότερα στη ΔΕΘ. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί να πηγαίνουμε τα βρέφη σε ένα χώρο να περνάνε την ώρα τους. Δουλεύοντας με μία έγκριτη ομάδα επιστημόνων ενισχύουμε τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες.

Οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου δημιουργούνται τα πρώτα χρόνια. Το τι συμβαίνει εδώ έχει μεγάλη σημασία. Αποδίδω βάρος και σημασία στα προγράμματα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...