Μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω του ο «Ιανός»

Μοιραστειτε το

FB: Σταυρος Δελλαπορτας

Τριάντα εννέα συνολικά σκάφη, διαφόρων τύπων, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου 17-18 Σεπτεμβρίου στην Ιθάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή, ενώ ένα σκάφος προσάραξε και ένα υπέστη υλικές φθορές.

Ειδικότερα, στο λιμένα Βαθέος και όρμου Δεξά βυθίστηκαν 17 σκάφη και ένα υπέστη υλικές φθορές, στο λιμένα Κιονίου βυθίστηκαν 20 σκάφη, στο λιμένα Πόλις Σταυρού Ιθάκης βυθίστηκαν δύο σκάφη και στην περιοχή του όρμου Σχίνου Ιθάκης προσάραξε ένα σκάφος στην ακτή.

Επίσης το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ο τραυματισμός ενός 64χρονου άνδρα που επέβαινε σε τουριστικό σκάφος το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο μέσο του λιμένος Κιονίου. Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ο 64χρονος  μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα του Λιμενικού το πρωί της 19-09-2020 στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, απ’ όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε. Από τα περιστατικά δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, εκτός από τα φερτά υλικά στο λιμένα Βαθέος Ιθάκης.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο διήμερο στην Κεφαλονιά βυθίστηκαν 43 σκάφη, 9 έπαθαν υλικές ζημιές και 9 προσάραξαν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Μία διαφορετική κατηγορία βραβείων Νόμπελ

Η 30η τελετή απονομής των βραβείων Ig Νόμπελ για...