Ο Τραμπ ζητάει από μετανάστες να… αυτοαπελαθούν με δωρεάν πτήσεις

Μοιραστειτε το

Είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει 1.000 δολάρια στους μετανάστες που θα φύγουν από τις ΗΠΑ με τη θέλησή τους

Καθημερινές είναι οι μισαλλόδοξες πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ που στερούνται σοβαρότητας και ικανοποιούν απλώς το φανατικό, ακροδεξιό κοινό του. 

Τώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, το πρόγραμμα μαζικών απελάσεων μεταναστών του οποίου αντιμετωπίζει δικαστικά εμπόδια, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διάταγμα προκειμένου να ενθαρρύνει κάποιους παράτυπους μετανάστες να «αυτοαπελαθούν», προτείνοντάς τους… δωρεάν πτήσεις.

«Θα διευκολύνουμε στο μέγιστο την αποχώρηση παράτυπων αλλοδαπών», δήλωσε ο Τραμπ σε βίντεο που ανήρτησε στο Truth Social. «Οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης μπορεί απλώς να εμφανιστεί σε ένα αεροδρόμιο και να πάρει μια δωρεάν πτήση (για να φύγει) από τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος εξήγησε ότι θα μπορούν επίσης να κλείνουν θέση σε μια πτήση μέσω εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο. «Αν δεν είναι εδώ, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε», τόνισε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι όσοι παράτυποι μετανάστες παραμείνουν στις ΗΠΑ θα γίνουν στόχος «κυρώσεων, κυρίως αιφνιδιαστικής απέλασης». Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει 1.000 δολάρια στους μετανάστες που θα φύγουν από τις ΗΠΑ με τη θέλησή τους, ενώ θα αναλάβει και τα έξοδα μετακίνησής τους.

Στα πλαίσια του ίδιου εξωφρενικού, απάνθρωπου, αντιμεταναστευτικού κρεσέντο, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι όσοι μετανάστες επιλέξουν να ακολουθήσουν αυτή την οδό, «ενδέχεται μία ημέρα» να τους επιτραπεί να επιστρέψουν νόμιμα στις ΗΠΑ….

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η διαδικασία «θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους απέλασης κατά περίπου 70%, την ώρα που το μέσο κόστος σύλληψης, κράτησης και απέλασης ενός παράτυπου μετανάστη στις ΗΠΑ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 17.121 δολάρια». Διευκρίνισε ότι ένας μετανάστης από την Ονδούρα έχει ήδη χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα αυτό για να επιστρέψει στη χώρα του.

Όμως το ρατσιστικό πρόγραμμά του για μαζικές απελάσεις προσκρούει σε αποφάσεις δικαστηρίων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Διαμαρτυρία πυροσβεστών για την κάλυψη των κενών

Εξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

Επίκαιρη Ερώτηση Φάμελλου προς Μητσοτάκη: Περιμένω απαντήσεις για την «Ομάδα αλήθειας»

Στη Βουλή για εξηγήσεις φέρνει τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος...

Είχε ξαναγίνει ατύχημα στο φαράγγι: Οι καταγγελίες μετά την πτώση του 4χρονου στη Νέδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.05.25 10:32 efsyn.gr Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό...

Αυτοπυροβολήθηκε αστυνομικός της ΔΑΟΕ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ 12.05.25 16:37 efsyn.gr Το στέλεχος του «ελληνικού FBI» φέρεται να...