Πακιστάν: Υπαρκτή αλλά μακρινή επιλογή η πυρηνική επίθεση

Μοιραστειτε το

Οι εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, αυξάνοντας την ανησυχία για ευρύτερη σύγκρουση αφού τα δύο γειτονικά κράτη διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια.

Πάντως ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν δήλωσε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων σε επίθεση εναντίον της Ινδίας αποτελεί μία «μακρινή πιθανότητα».

«Αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάτε (την πυρηνική επιλογή) υπάρχει, αλλά ας μην το συζητήσουμε – θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως μια πολύ μακρινή πιθανότητα, δεν πρέπει καν να το συζητήσουμε στο παρόν πλαίσιο», δήλωσε ο Καγουάτζα Ασίφ μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι θα μειωθούν οι εντάσεις «πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Αρχή Διοίκησης, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων για θέματα εθνικής ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίαση, ούτε και έχει προγραμματιστεί κάποια.

Διαβάστε ακόμα:

→ Ένα βήμα πριν τον πόλεμο – Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι μετακινεί στρατεύματα πιο κοντά στα σύνορα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Σε ποιο χέρι κάνατε εμβόλιο; Η απάντηση ίσως έχει σημασία | in.gr

Ερευνητές από την Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η χορήγηση ενισχυτικής...

Μαραθώνιος χειραψιών για τον Τραμπ στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Ενα εντυπωσιακό βίντεο με τον Ντόναλντ Τραμπ να χαιρετά...

ΤΑΙΠΕΔ: Ο προτιμητέος επενδυτής για αξιοποίηση της μαρίνας Αργοστολίου

Αποσφραγίστηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Ινδία: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει...