Συνεχίζεται η πτώση της τουρκικής λίρα, νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ

Μοιραστειτε το

Εν μέσω έντονων πιέσεων παραμένει η τουρκική λίρα σημειώνοντας σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ έναντι του αμερικανικού δολαρίου αγγίζοντας το 7,58 κι ενώ πλέον η προσοχή των επενδυτών και των αναλυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον αν η Τράπεζα της Τουρκίας θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και αν θα αυξήσει τα επιτόκια για να καλύψει το χάσμα με τον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει με ρυθμό πέραν του 12%, με τα επιτόκια να βρίσκονται στο 8,25%.

Η κεντρική τράπεζα στην προσπάθειά της να ανακόψει την ελεύθερη πτώση του τουρκικού νομίσματος έχει προχωρήσει σε πωλήσεις των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, φθάνοντας το επίπεδό τους σχεδόν στο ήμισυ από εκείνο στις αρχές του έτους.

Στις πρώτες ώρες των συναλλαγών η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έφθασε στο 7,5775 επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ, υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής στο 7,5650, ενώ περί τις 10:15 πμ ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία κινείται πέριξ του 7,5720.

Πηγή Reuters

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...