Απολαύστε ένα κλασικό κέικ μήλου με υπέροχο άρωμα και τραγανά κομμάτια μήλου, ιδανικό για κάθε περίσταση. Εάν θέλετε τα μήλα να είναι πιο εμφανή στην επιφάνεια του κέικ, μπορείτε να κρατήσετε μερικές φέτες μήλου και να τις τοποθετήσετε πάνω από τη ζύμη πριν το ψήσετε.
Υλικά για τη συνταγή
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι, συν μια πρέζα
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 μέτρια μήλα Bramley, χωρίς κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκατοστού
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Λαδώστε και στρώστε μια φόρμα κέικ 20 εκ. με λαδόκολλα.
- Χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του αναδευτήρα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
- Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, ζάχαρης και αυγών με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι αλευριού.
- Ανακατέψτε τα κομμάτια μήλου με το κορν φλάουρ μέχρι να καλυφθούν καλά και στη συνέχεια ενσωματώστε τα στο μείγμα του κέικ.
- Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα. Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι ένα καλαμάκι για σουβλάκι που θα εισαχθεί στο κέντρο να βγει καθαρό.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν σερβίρετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή μια δόση κρέμας.