ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική ενόψει – Μπαράζ αποχωρήσεων αν δεν γίνει ψηφοφορία

Μοιραστειτε το

Έτοιμα να αποχωρήσουν και να καταγγείλουν τη διαδικασία είναι δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επιμείνει στην εξαγγελία του περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του προέδρου, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος – εκτός εάν η Κεντρική Επιτροπή καταδικάσει πολιτικά τους 4 παραπεμφθέντες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το ζήτημα των διαγραφών ισχύει κανονικά, με βάση τις προβλεπόμενες
καταστατικές διατάξεις – αν και τα υπό διαγραφή ιστορικά στελέχη, θα έχουν αποχωρήσει από μόνα τους.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που δεν υποχωρήσει από την πρόταση του δημοψηφίσματος, τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, καθώς τα στελέχη της μειοψηφίας θα ζητήσουν ψηφοφορία και θα αποχωρήσουν σύσσωμα από την διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής, καταγγέλοντας τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, αν αυτή δεν πραγματοποιηθεί.

Οι ομάδες Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα από τη συνεδρίαση και η «Ομπρέλα» οριστικά από το κόμμα. Πάντως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να ακολουθήσουν στην καταγγελία της διαδικασίας και ορισμένοι «φιλοπροεδρικοί», γεγονός που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη ζητά η πλευρά Αχτσιόγλου – Τι θα κάνει η «Ομπρέλα»

Ψηφοφορία εδώ και τώρα για το διάγγελμα και το δημοψήφισμα Κασσελακη
ζητά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με την «Ομπρέλα» να συντάσσεται με την παραπάνω πρόταση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρότασης ζητείται να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, αλλά σημείο – κλειδί που θα κρίνει τη διαδικασία θα είναι το πόσοι τελικά από όσους στηρίζουν τον νέο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, θα συνταχθούν μαζί τους. Μάλιστα, στην εισήγησή της η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας», τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στη διάλυση του κόμματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...