ΣΥΡΙΖΑ: Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο λάσπης» του Κασσελάκη κατά του Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Να απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των ψηφοφόρων προοδευτικών ψηφοφόρων, χτυπώντας τον στην ηθική και την ακεραιότητα του, δηλαδή σε σημεία που δεν τόλμησαν να αγγίξουν ούτε οι μεγαλύτεροι πολιτικοί του αντίπαλοι να το επιχειρήσουν, προσπαθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στόχος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένας και μοναδικός. Να «σπρώξει» προς την έξοδο τον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως η παρουσία του και μόνο, αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλει για να αναγορευτεί σε «ηγεμόνα» της Κουμουνδούρου – ή όπου αλλού θα εδρεύει το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δεν είναι λίγα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εξοργισμένα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όχι μόνο για τη «λάσπη» εναντίο του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά και γιατί ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ στην πρόσφατη συνεδρίασης του οργάνου, που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη διάσωση των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης, απέκρυψε την πρόθεση του να προχωρήσει σε πρόταση εθελουσία έξοδο σε επτά εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Με απλά λόγια, θεωρούν ότι απέκρυψε την αλήθεια από το όργανο, λένε οι πιο ήπιοι. Άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, χρησιμοποιούν πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς, τους οποίους σκοπεύουν να του χρησιμοποιήσουν και τη Δευτέρα, όταν συνεδριάσει το όργανο, ξανά.

«Λάσπη» κατά Τσίπρα

Από τις ευρωεκλογές και μετά, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- μέσα σε κλίμα γενικευμένης αγανάκτησης εναντίον της κυβέρνησης να χάσει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, «βυθίζοντας» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλώνεται σε ένα και μόνο πράγμα.

Στο πως θα «αποκαθηλώσει» τον Αλέξη Τσίπρα από τη συνείδηση των αριστερών πολιτών. Σχεδόν καθημερινά, ασχολείται με τον προκάτοχο του. Και από τη στιγμή που αδυνατεί να συγκριθεί μαζί του ο ίδιος, στο οτιδήποτε, επιλέγει να επενδύσει σε θέματα ηθικής τάξεως, με σκοπό και μόνο να βλάψει την υπόληψη του.

Άφησε να εννοηθεί ότι στο κόμμα υπήρχαν «μαύρα ταμεία». Και όπως αποδείχθηκε, στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν αποτυχημένο αντιπερισπασμό, που ως μοναδικό στόχο είχε το να δικαιολογήσει την επιλογή του να κλείσει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής». Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Φανέρωσε, όμως, ξεκάθαρα τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν ως πολιτικό σημείο αναφοράς, τον πρώην πρωθυπουργό.

Αιχμές για σχέση με τη «διαπλοκή»

Aφού απέτυχε η απόπειρα αυτή, προσπάθησε να τον ταυτίσει με τα δήθεν «μεγάλα συμφέροντα». Ο λόγος; Η εμπορική συμφωνία των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης με το Ινστιτούτο «Έτερον», του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη. Ποιο ήταν «έγκλημα» των δύο πλευρών; Ότι το «Έτερον», ένα προοδευτικό Ινστιτούτο, αγόρασε διαφημιστικό χώρο στην «Αυγή» και «Στο Κόκκινο», έναντι του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Τι αποκρύπτει, εντέχνως, ο Στέφανος Κασσελάκης από αυτή τη συμφωνία; Ότι δεν αφορά μόνο την κομματική εφημερίδα, αλλά και την ηλεκτρονική της έκδοση, καθώς και ένα ραδιόφωνο, που προ μερικών μηνών βρίσκονταν στη τρίτη θέση της ακροαματικότητας, ανάμεσα στους ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, το αναφέρει λες και ήταν μια απλή καταχώρηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε πενταετή διάρκεια.

Είναι, δε, τόσο εμφανής η άγνοια του για μια σειρά από θέματα, που προκαλεί απορίες και διόλου κολακευτικά για τον ίδιο σχόλια. Όχι μόνο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά προσώπων από το σύνολο της ελληνικής Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης, πιστεύει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης του εν λόγω επιχειρηματία, είναι ανταγωνιστικά προς την «Αυγή».

Είναι προφανές ότι κανένας από τους συνεργάτες του και τους κάθε λογής συνομιλητές του, δεν έκανε τον κόπο να του εξηγήσει τον ρόλο του κομματικού Τύπου για τα κόμματα της Αριστεράς. Πιστεύει -προφανώς από τα λεγόμενα του- ότι έχουν δημιουργηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Και το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά, είναι, μάλλον, προβληματικό.

«Ο Τσίπρας γνώριζε»

Από χθες, το «γαϊτανάκι» του Στέφανου Κασσελάκη, άλλαξε. Προχώρησε σε νέα ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα -τι πρωτότυπο- καθώς μετά τις υπόνοιες περί «μαύρου χρήματος», άφησε «σκιές» περί κακοδιαχείρισης των ταμείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον προκάτοχο του.

Και τι δεν είπε. Ότι τον είχε ενημερώσει, ότι ξόδεψε πολλά λεφτά ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ότι όλα αυτά τα «πληρώνει» τώρα εκείνος, μετά από μια δεκαπενταετία όπου ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο «τιμόνι» του.

Με απλά λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επί εννέα μήνες δεν έκανε τίποτα απολύτως για να αποφευχθεί το οικονομικό «κραχ» του κόμματος, επιχειρεί να μετακυλήσει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία, αλλά και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ισχυριζόμενος ότι και εκείνα γνώριζαν την κατάσταση.

Ωστόσο, τα στελέχη των οργάνων (Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή) υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα, ο πρόεδρος του κόμματος ουδέποτε έβαλε ζήτημα για τα οικονομικά ή για τη βιωσιμότητα των Μέσων Ενημέρωσης. Όλα άλλαξαν στη συμπεριφορά του, μετά τις ευρωεκλογές. Και το ερώτημα είναι «γιατί;».

«Κόμμα Κασσελάκη»

Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ενοχλείται και μόνο με την ύπαρξη του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι θα πρέπει διαρκώς να συγκρίνεται με τον άνθρωπο που έκανε το κόμμα του 3%, κυβέρνηση του τόπου για μια πενταετία, κερδίζοντας δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τις ευρωεκλογές του 2014.

Αντίθετα, εκείνος το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να χάσει 370.000 ψηφοφόρους. Επομένως, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον εξοβελίσει από την Κουμουνδούρου, καθώς η «σκιά» του ιστορικού ηγέτη και μόνο, τον εμποδίζει στο να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωπικό του κόμμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...