«Όπισθεν» ολοταχώς από Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία» – Σε διαρκή «επαγρύπνηση» η «Φρουρά Τσίπρα»

Μοιραστειτε το

Ένα βήμα πίσω στις αναφορές του περί «μαύρων ταμείων» αναγκάστηκε να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη «θύελλα» που προκάλεσε η εν λόγω κίνηση του, αλλά και οι συνεχείς επιθέσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, τα στελέχη του κόμματος που έχουν ως σημείο αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό, παραμένουν έτοιμα για σύγκρουση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

«Όπισθεν» από Κασσελάκη

Όσοι έχουν συναναστραφεί πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πράγμα μεταφέρουν στους συνομιλητές τους με σιγουριά. Ότι η αξιοπιστία δεν αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του Στέφανου Κασσελάκη.

Μπορεί τη μία μέρα για ένα ζήτημα να λέει το ένα και την άλλη μέρα το άλλο. Μπορεί, επίσης, να το κάνει ακόμα και στην ίδια συζήτηση ή συνέντευξη, μπορεί ακόμα και να αναιρέσει τα λεγόμενα του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αφού πρώτα έκανε το κόμμα του άνω, κάτω προκαλώντας εντάσεις και την οργή μεγάλης μερίδας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «μαύρα ταμεία» στην Κουμουνδούρου πριν την άφιξη του, τώρα επιχειρεί να «μαζέψει» την αδιανόητη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα, δεν αφορούσαν το δικό μας κόμμα. Σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμιά μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει ή θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου», είπε μιλώντας στη Real News και τον Γιάννη Τσακίρη.

Αν και αρκετά στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία των λεγομένων του, αφού εξακολουθεί να διαχωρίζει τις περιόδους σε «προ και μετά Κασσελάκη», ως τα «μαύρα χρήματα», η αλήθεια είναι ότι είναι εμφανής η απόπειρα να χαμηλώσει τους τόνους.

Κυρίως, γιατί γνωρίζει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και σχεδόν δέκα μήνες. Επομένως, δεν μπορεί να είδε το «φως το αληθινό» τον τελευταίο μήνα, μετά τις ευρωεκλογές. Διότι τότε ξεκίνησαν οι ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος του προκατόχου του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ούτε σε «μαύρα ταμεία» είχε αναφερθεί, ούτε μιλούσε για οικονομικά προβλήματα στο κόμμα και την ανάγκη «εξορθολογισμού» του κόστους των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης.

Σε «επιφυλακή» η «Φρουρά Τσίπρα»

Όλα δείχνουν ότι κάτι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και ξαφνικά τα παραπάνω, μετατράπηκαν σε «παντιέρα». Το αναπάντητο ερώτημα είναι, το τι ακριβώς συνέβη. Τι άλλαξε, δηλαδή, σε σχέση με τους προηγούμενους εννέα μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δεν είναι λίγα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εξοργισμένα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όχι μόνο για τη «λάσπη» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά και γιατί ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ στην πρόσφατη συνεδρίασης του οργάνου, που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη διάσωση των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης, απέκρυψε την πρόθεση του να προχωρήσει σε πρόταση εθελουσία έξοδο σε επτά εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» – με τους συναδέλφους να αναφέρουν ότι η «πρόταση» ήταν στην πραγματικότητα ή εθελούσια έξοδος ή απόλυση τη Δευτέρα.

Με απλά λόγια, θεωρούν ότι απέκρυψε την αλήθεια από το όργανο, λένε οι πιο ήπιοι. Άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, χρησιμοποιούν πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς, τους οποίους σκοπεύουν να του χρησιμοποιήσουν όταν συνεδριάσει το όργανο, ξανά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...