«Άλωσε» το ΟΑΚΑ μετά από 14 χρόνια η Αναντολού Εφές

Μοιραστειτε το

Μετά από 10 σερί νίκες που είχε απέναντι στην Εφές ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ήρθε η στιγμή που οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα από τους Τούρκους με 77-80, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αταμάν μετά από 14 χρόνια στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είχε ονοματεπώνυμο: Βασίλιε Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, απόντος του Σέι Λάρκιν, «σήκωσε στις πλάτες του» την Αναντολού και με 33 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Euroleague), 16 εκ των οποίων στην 3η περίοδο «σκότωσε» τους «πράσινους».

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, όπως έχει κάνει σε όλα τα ματς που έδωσε στην διοργάνωση μέχρι τώρα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά δεν βρήκε τη λύση για να σταματήσει τον Μίσιτς, που ιδιαίτερα στην 3η περίοδο έκανε «όργια» στο παρκέ. Μέχρι το 25ο λεπτό η ελληνική ομάδα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έβρισκε λύσεις για να σταματήσει τον Μίσιτς εκνευρίστηκε και με λανθασμένες επιλογές σε άμυνα κι επίθεση έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά και να φτάσουν στη νίκη, παρότι στο φινάλε λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

Μεγάλο κέρδος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Σέλβιν Μακ. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός πόιντ γκαρντ με μόλις 4 προπονήσεις στο «τριφύλλι» ήταν αυτός που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους (ρεκόρ καριέρας και 3/4 τρίποντα) κι αν μη τι άλλο έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους δύο προηγούμενους γκαρντ που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό (Πιερ Τζάκσον και Κίφερ Σάικς).

Μεγάλη η απώλεια για τους γηπεδούχους ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο ο οποίος λόγω ενός μικροτραυματισμού κρίθηκε σκόπιμο να μείνει εκτός 12άδας.

Να σημειωθεί ότι ο Μίσιτς σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (5/7 τρίποντα) κι ενώ το προηγούμενο ήταν οι 27 πόντοι από τις 7 Νοεμβρίου 2019 στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η αποψινή ήταν η 4η ήττα του Παναθηναϊκού και δεύτερη διαδοχική σε έξι αγώνες, ενώ η Αναντολού Εφές πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της και 4η στο σύνολο σε 7 αγώνες.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...