Έντι Ράμα: Τι θα πει ο «πασάς» του Ερντογάν στους Αλβανούς της Αθήνας

Μοιραστειτε το

Πώς ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ρίχνει λάδι στη φωτιά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις δημιουργώντας τεχνητή ένταση

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με ακραία προκλητικό τρόπο, ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα και συναντήσεις με Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για αναζωογόνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και προετοιμασία για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές το 2025, αλλά κάτω από αυτό υπάρχει νέο υποχθόνιο σχέδιο παρόμοιο με αυτό του Ερντογάν στην Δυτική Θράκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι προσπάθησε να οργανώσει την επίσκεψή του εν κρυπτώ και αγνοώντας τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Τεχνητή ένταση
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, Ο Έντι Ράμα είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει τεχνητή ένταση που μπορεί να επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση όξυνσης των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Επιθυμεί να σπείρει διχόνοια, διασπαστικές τάσεις και να δυσκολέψει περαιτέρω τη ζωή των ανθρώπων της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, αλλά και των Αλβανών μεταναστών στη χώρα μας.

Η σημειολογία έχει βεβαίως τεράστια σημασία και θυμίζει τους τακτικισμούς και τις εμμονές που έχει ο Ταγίπ Ερντογάν με τις ημερομηνίες. Ο Ράμα απηύθυνε από τα social media πρόσκληση σε όλους τους Αλβανούς συμπατριώτες που διαμένουν στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντάς τους την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα στις 12 Μαΐου, την ίδια ημέρα που πέρυσι ο ίδιος διέταξε την σύλληψη του Φ. Μπελέρη, νόμιμου Δημάρχου της Χιμάρας.
Τι θα πει στην Αθήνα ο Έντι Ράμα;
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Ράμα σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής τους στη διαμόρφωση του μελλοντικού πολιτικού τοπίου της Αλβανίας.
Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ράμα έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στο Μιλάνο στις 26 Μαΐου, στο Λονδίνο στις 2 Ιουνίου και στο Ντίσελντορφ στις 16 Ιουνίου, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με την Αλβανική διασπορά σε όλη την Ευρώπη.

Η προσέγγιση του πρωθυπουργού στη διασπορά αντικατοπτρίζει έναν ευρύτερο στόχο της ενθάρρυνσης των Αλβανών που ζουν στο εξωτερικό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Αλβανία, όχι μόνο για διαμονή αλλά και για επενδύσεις στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο Ράμα ερχόμενος στην Αθήνα θα επιδιώξει να προσεγγίσει και να ελέγξει μεγάλο μέρος της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα με στόχο να πιέσει την Αθήνα μελλοντικά.
Απώτερος στόχος είναι εκβιαστικά σχέδια κατά της Ελλάδος, ενώ ο έχει εκφράσει στο παρελθόν εθνικιστικά σχέδια με την περιοχή της Ηπείρου και της Πρέβεζας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μαζί με τον Ερντογάν είναι υπέρμαχοι της επέκτασης του αποκαλούμενου μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια.
Ράμα και Ερντογάν αποτελούν τρομερά λάθη των ΗΠΑ τα οποία κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα όλα τα Βαλκάνια αν δεν διορθωθούν σύντομα. Ο Ερντογάν και ο Ράμα έχουν κατηγορηθεί και οι δύο για διαφθορά. Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός σύμμαχος για την Τουρκία-μέλος του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με την περιοχή να είναι στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία λόγω ιστορικών και οικονομικών δεσμών. Αλλά η προσωπική φιλία του Ράμα με τον αυταρχικό Ερντογάν δεν θα βοηθήσει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντίθετα, ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει ήδη αμαυρώσει την εικόνα της χώρας του στον δημοκρατικό κόσμο κλείνοντας ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αλβανία.
Οι σχέσεις του με τον Ερντογάν και οι σκιές της διαφθοράς
Για όσους δεν θυμούνται το 2022 ο Ερντογάν κατάφερε να πείσει τον Ράμα να κλείσει τα σχολεία που συνδέονται με τον Γκιουλέν, επειδή λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022, ο υπουργός Παιδείας του Ράμα, Εβίς Κούσι, ανακοίνωσε το κλείσιμο του Κολλεγίου Μεχμέτ Ακίφ.
Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Ράμα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αποκαλεί τον Ερντογάν “φίλο” του, προχωρώντας ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από φιλία και ότι είναι “αδελφότητα”.
Η στενή σχέση του Ράμα αποδίδει καρπούς επειδή η Αλβανία παρήγγειλε τα τουρκικής κατασκευής drones Bayraktar. Ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Baykar Makina, η οποία κατασκευάζει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Ο Ράμα είπε ότι η συμφωνία για τα drone είναι αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ράμα έχει δεχθεί πολλές κατηγορίες για διαφθορά. Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι δώρισε παράνομα 50 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιοκτήτη του διυλιστηρίου ARMO της Αλβανίας μέσω απλήρωτων φόρων. Μαζί με αυτό, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ράμα εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών με κατηγορίες για διαφθορά, διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.
Η καταλήστευση των ελληνικών περιουσιών
Τα βρόμικα παιχνίδια του Ράμα εναντίον των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο είναι γνωστά. Εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό έπειτα από την πτώση του κομμουνισμού το 1991, οπότε και όλες οι γαίες άνηκαν στο κράτος, οι αλβανικές πολεοδομικές αρχές έχουν ξεκάθαρες εντολές: Αναγκάστε τους Έλληνες να πουλήσουν -έναντι πινακίου φακής- τις όποιες περιουσίες έχου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...