Έρευνα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τα ζητήματα της Υγείας

Μοιραστειτε το

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Η έρευνα διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε 1.108 άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών που κατοικούν σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, όπως επίσης σε 720 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται ομοίως σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Αντίστοιχη έρευνα είχε διενεργήσει η ίδια εταιρεία για λογαριασμό του ΠΙΣ και πέρυσι.
«Για πρώτη φορά, έχουμε θετική ανταπόκριση στον προσωπικό γιατρό και μπορούμε να αναμένουμε τη συγκρότηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα σε μία περίοδο συσσωρευμένων από δεκαετίες προβλημάτων, τα οποία απαιτούν αυξημένη χρηματοδότηση. Η αποδοχή από τους συμπολίτες μας των προτάσεων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το συμβουλευτικό μας έργο. Θερμή παράκληση όσες γυναίκες λαμβάνουν SMS για μαστογραφία να μην το αμελούν. Για κάθε 8 μαστογραφίες που δεν γίνονται υπάρχει ένας αδιάγνωστος καρκίνος μαστού» δήλωσε ο Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τα βασικά συμπεράσματα
Από τις απαντήσεις στο σχετικό ερωτηματολόγιο -οι οποίες συγκρίνονται με τα περσινά ευρήματα- προέκυψαν ως βασικά συμπεράσματα τα εξής:

Α. Συνολική αξιολόγηση:

Το 45,1% των ερωτηθέντων από το γενικό κοινό δεν είναι ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες Υγ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...