Αιματολογικές εξετάσεις: Πώς θα κλείσετε ραντεβού σε δημόσιες δομές – Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία

Μοιραστειτε το

Την έναρξη της διαδικασίας προγραμματισμού ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα μπαίνει σε λειτουργία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προστίθεται στον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ.
Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr, να πραγματοποιήσουν είσοδο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ, και να προχωρήσουν στην επιλογή «Νέο Ραντεβού για Εξετάσεις». Στη συνέχεια, μπορούν να αναζητήσουν το επιθυμητό ραντεβού βάσει ημερομηνίας και νομού, να επιλέξουν την κατάλληλη δομή και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί.

Με την επιτυχή δέσμευση του ραντεβού, και εφόσον έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις, θα λάβουν ένα SMS και/ή email με όλες τις λεπτομέρειες του ραντεβού.
Σε μήνυμά του στο TikTok, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι η νέα υπηρεσία απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης για την επιβάρυνση με 1 ευρώ στις αιματολογικές εξετάσεις που κάνουν οι ασφαλισμένοι στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια. Σύμφωνα με τον Υπουργό, μάλιστα, έχουν ήδη κλειστεί 10.000 ραντεβού, στις ώρες που είναι στον αέρα η πλατφόρμα.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...