Αισχρή διαπόμπευση πρύτανη, ακραία αντίδραση Χρυσοχοΐδη

Μοιραστειτε το

Αποτροπιασμό προκαλεί το κρέμασμα ταμπέλας στον λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στο πλαίσιο «παρέμβασης» από ομάδα αντεξουσιαστών υπέρ των καταλήψεων, αλλά και η απάντηση του υπουργείου Προ.Πο. με επικήρυξη (!) των δραστών και επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων.

Μια άψογη ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναπαράξει την -προσφιλή της- θεωρία των δύο άκρων προσέφερε η επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Τα 15 άτομα που εισέβαλαν την Πέμπτη στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, σύμφωνα με ανακοίνωση και σχετική φωτογραφία που διένειμε το Πανεπιστήμιο. Ωστόσο η εικόνα που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν αυτή του ακινητοποιημένου και περικυκλωμένου από τους εισβολείς πρύτανη με μια πινακίδα στον λαιμό του που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ετσι ολοκληρώθηκε η διαπόμπευση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» με κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου: «Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων».

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου καταδίκασε το περιστατικό, συνάδελφοι του κ. Μπουραντώνη εξέδωσαν ανακοινώσεις στήριξης, ενώ διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Με αφορμή το περιστατικό ο πρωθυπουργός καλεί σήμερα τους πρυτάνεις σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, με τη Σύνοδο να εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κ. Μπουραντώνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για «απομονωμένες μειοψηφίες» που επιχειρούν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε «ορμητήρια ανομίας».

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με την ταμπέλα γύρω από τον λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Αναπαράγοντας τη θεωρία των δύο άκρων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μάλιστα επικήρυξε (!) τους δράστες για 100.000 ευρώ, δήλωσε: «Οι δημοκράτες αγανακτούν. Οσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Οπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει». Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «η κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας», ενώ η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, σχολίασε: «Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού».

Την επίθεση καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο να σχολιάζει «οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης» και την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος να τονίζει ότι «πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».

Η νεολαία του ΚΚΕ, τέλος, υποστηρίζει ότι η επίθεση αποτελεί προβοκάτσια «ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας».

Πηγή
Author: Διαλεκτή Αγγελή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...