Ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης – Ημερίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ

Μοιραστειτε το

Διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Οι Επιδημίες του Χειμώνα – Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν» διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ. 

Είναι γεγονός ότι διανύουμε την εποχή τριών ιώσεων, ανέφεραν οι ειδικοί ομιλητές στη διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/01/2024). Όπως επεσήμαναν, φέτος επικρατεί η γρίπη και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και σε μικρότερη κλίμακα ο Covid–19, χωρίς να σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί.
Η γρίπη, η οποία κατά κανόνα κάνει την εμφάνισή της κάθε Νοέμβριο και διαρκεί ως τα τέλη Απριλίου, προκαλεί στους ενήλικες και στα παιδιά υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, έντονες μυαλγίες και κόπωση. Μεγάλη ταλαιπωρία όμως προκαλούν και τα αποκαλούμενα γριπώδη σύνδρομα, δηλαδή ιώσεις με παρόμοια συμπτώματα προς τη γρίπη, αλλά ηπιότερα, που προκαλούνται από άλλους ιούς όπως οι ρινοϊοί, οι αδενοϊοί και οι RSV ιοί. Τα μέτρα πρόληψης, όπως ο συχνός αερισμός των χώρων, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, όπως και η επάλειψη των χεριών με αλκοολούχο αντισηπτικό 70%, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ειδικά από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ασφαλώς ο εμβολιασμός, είναι τα βασικά και προληπτικά όπλα για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Η πρόληψη της γρί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...