Ανακοινώσεις Οικονόμου – Πλεύρη για τα νέα μέτρα για την πανδημία που θα ισχύουν για την περίοδο των γιορτών

Μοιραστειτε το

Τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπό το βάρος των ανησυχητικών δεδομένων για επιθετική διασπορά της μετάλλαξης «Ομικρον». 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, χωρίς πανικό έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον» και συμπλήρωσε πως όσοι είναι εμβολιασμένοι θα μπορέσουν τηρώντας τα μέτρα να κάνουν τα ψώνια τους, να επισκεφτούν φίλους, να διασκεδάσουν. Σημείωσε πως τα όποια μέτρα και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει lockdown.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης και με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο: Από αύριο έως 2 Ιανουαρίου

Δεύτερο στάδιο: Από τις 3 Ιανουρίου και μετά.

Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου 

Ετσι από αύριο στις 6 το πρωί: 

– Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους λόγω. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χωρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατα την είσοδο).

– Ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σουπερμάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)

– Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

– Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.

– Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά τα νέα παιδιά πρέπει να προσέξουν μετά την έξοδό τους να προσέξουν τις επαφές τους με τους ηλικιωμένους.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, το πώς θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα θα καθορίσει και τα μέτρα που θα ληφθούν για μετά την Πρωτοχρονιά.

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλευρης είπε πως παραμένουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.

Ερωτώμενος αν «θα επανέλθει το SMS από τις 3 Ιανουαρίου;» ο κ. Πλεύρης είπε ότι δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε εισήγηση που να αφορούν σε SMS. Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση, δεν θα αφορούν σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά από εκεί πέρα μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο. Αν χρειάζεται θα υπάρξει επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου λειτουργίας των σχολείων.

Τέλος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα μέτρα από 3 Ιανουαρίου έρχονται σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης να μην τίθενται περιορισμοί σε εμβολιασμένους ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι «οι περιορισμοί στην ψυχαγωγία θα αφορούν εμβολιασμένους, αλλά σε αυτούς (τους χώρους) έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι». Σημείωσε επίσης ότι πρόθεση είναι οι περιορισμοί να είναι στο απολύτως απαραίτητο, χωρίς να υπάρχει παραπομπή σε μοντέλα ειδικών και γενικών lockdown. 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...