Ανασχηματισμός γενικών γραμματέων: Ποιοι θα αντικατασταθούν – Ποιοι είναι οι αμετακίνητοι;

Μοιραστειτε το

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποφάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων υπουργείων. Το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο στόχος είναι τα νέα πρόσωπα να έχουν μπροστά τους χρόνο να ενημερωθούν, να προσαρμοστούν και να είναι έτοιμα να ασκήσουν τα καθήκοντα τους το φθινόπωρο, οπότε και η κυβέρνηση «θα τρέξει» μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί αλλά και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Mε τις επικείμενες αλλαγές ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι η αξιολόγηση αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τη θέση του δεδομένη.

Επιπλέον, ζητούμενο είναι η καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι όλα έτοιμα για τις σχετικές ανακοινώσεις του ανασχηματισμού των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί βεβαίως από το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται προσώρας στη Γαλλία.

Τα κριτήρια για την απομάκρυνση ορισμένων εκ των 63 γ.γ. θα είναι η μη αποδοτικότητά τους, αλλά και η αδυναμία τους να συνεργαστούν με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου 20 Γ.Γ. στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α. και να αξιοποιηθούν αντιστοίχως περισσότερα “γαλαζια” στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές της ΝΔ, στελέχη Γραμματειών του κόμματος κλπ.

Τον δρόμο προ την έξοδο από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι παίρνουν μεταξύ των άλλων τρείς γυναίκες και τρεις άντρες από παραγωγικά και κοινωνικά υπουργεία.

Κι αυτό γίνεται βεβαίως σε μια γενικότερη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ενισχυθεί το «γαλάζιο» στοιχείο στην κυβέρνηση, έπειτα και από τη δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από βουλευτές της ΝΔ για τη μη αξιοποίηση κομματικών και την επιλογή για καίριες θέσεις πολιτικών προσώπων και στελεχών με κεντρώες αναφορές.

Σε επίπεδο ονοματολογίας ακούγεται ότι θα αξιοποιηθεί ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, ενώ εντόνως ακούγονται τα ονόματα των πρώην βουλευτών Γιάννη Μελά, Σάββα Χιονίδη και Χριστόφορου Μπουτσικάκη. Παράλληλα, ισχυρό είναι το σενάριο να αναλάβει γ.γ. στο υπουργείο Εσωτερικών ο παλαιός δήμαρχος Καλλιθέας και έμπειρος αυτοδιοικητικός, Δημήτρης Κάρναβος.

Στο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ενδέχεται να αξιοποιηθεί ο πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...