Ανασχηματισμός: «Κλείδωσαν» οι αλλαγές – Οι πιθανές ημερομηνίες

Μοιραστειτε το

Όλα τα σενάρια για τις αλλαγές στα πρόσωπα, αλλά και οι πιθανότες ημερομηνίες ανακοίνωσης της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο οποίος κατά κανόνα δεν προαναγγέλλεται, αλλά ανακοινώνεται.

Ο πρωθυπουργός κάνει τις τελευταίες κινήσεις του, ενόψει και του αυριανού υπουργικού συμβουλίου με την παρούσα σύνθεσή του, κάτι που μεταφέρει την ημερομηνία του ανασχηματισμού για την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απουσιάζει έως και τη Δευτέρα σε Ελβετία και Βρυξέλλες.

Κατά συνέπεια ως πιθανότερες ημερομηνίες, εμφανίζονται η επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, 18 και 19 Ιουνίου, αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείει και τον …αιφνιδιασμό από πλευράς πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, τουλάχιστον 5 είναι οι υπουργικές καρέκλες που τρίζουν κι άλλες 5 οι υφυπουργικές, με πολλούς να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τω πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά το έργο της με το ισχύον σχήμα και ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. «Το μήνυμα από τις εκλογές για εμένα δεν είναι να πάμε πιο δεξιά ή πιο αριστερά, αλλά η αποτελεσματικότητα, απέναντι στα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιοι μένουν – Ποιοι φεύγουν – Ποιοι έρχονται

Η ονοματολογία έχει φουντώσει με πολλά ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι, είτε για παραμονή, είτε για αποχώρηση…

Αναφορικά με τους αμετακίνητους υπουργούς, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι ο Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Άκης Σκέρτσος, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το ποιοι θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, τα ονόματα που παίζουν είναι του Χρήστου Σταϊκούρα, του Θοδωρή Σκυλακάκη, Νίκου Παπαθανάση, Νίκης Κεραμέως και Δόμνας Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να μπουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Θάνος Πλεύρης και ο Νότης Μηταράκης.

Επίσης, κάποιες πληροφορίες θέλουν τους Μακάριο Λαζαρίδη, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Κώστα Γκιουλέκα να αναλαμβάνουν κάποια κυβερνητική θέση.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...