Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Πομπέο

Μοιραστειτε το

Αντιδράσεις υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα.

Στο κοινό ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών, με τις ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ο χαρακτηρισμός «ιστορική», σχετικά με τη συμφωνία. Σε αυτόν, δίνει έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στη Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, αναφέρει: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Και συνεχίζει: “Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;”

Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό, ασκεί και το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ): “Διπρόσωπος ο κ. Μητσοτάκης, Ιανός και μάλιστα στα εθνικά θέματα. Η κολοτούμπα τελικά είναι τακτική και για τους δύο, για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Μητσοτάκη”.

Το ΚΚΕ σχολιάζει την επίσκεψη Πομπέο, αναφέροντας ότι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας. Για τις διερευνητικές επαφές, αναφέρει ότι, “εγκυμονούν νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, γι’ αυτό και συνοδεύονται με δηλώσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τούρκικης επιθετικότητας”.

Αντίδραση υπάρχει και από την Ελληνική Λύση, για το χαρακτηρισμό ως “ιστορικής” της συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινό ανακοινωθέν.

Το ΜέΡΑ 25, σχολίασε ότι “«Ιστορική» είναι μόνο η απάτη της Νέας Δημοκρατίας εις βάρος του Ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ακόμα περισσότερο “γη και ύδωρ” στον Μάικ Πομπέο, και από τις βάσεις του ΣΥΡΙΖΑ”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...