Απάντηση λογικής στα ακροδεξιά συνθήματα Μηταράκη

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για «πρωτοφανείς λογικές ακροβασίες» που αντλούν επιχειρήματα από την προεκλογική ακροδεξιά ρητορική Σαμαρά για ανακατάληψη των πόλεων από τους λαθρομετανάστες, εγκαλεί ο Γιώργος Καμίνης τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή ανάρτηση του Νότη Μηταράκη στο Twitter.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλογίζει στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη δημαρχία του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. την αύξηση των μεταναστών στην Αθήνα.

Οι τελευταίες δηλώσεις των δύο πολιτικών αποτελούν συνέχεια της μεταξύ τους αντιπαράθεσης σχετικά με την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

Με ανάρτηση του και πάλι στο twitter, ο υπουργός είχε σχολιάσει την ομιλία του κ. Καμίνη στη Βουλή το Σάββατο για τον προϋπολογισμό, στην οποία ο βουλευτής άσκησε κριτική για την επικίνδυνη αδράνεια της κυβέρνησης στο κρίσιμο θέμα της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Καμίνη. «Είναι ασυγχώρητο για τη χώρα και τις προοπτικές της ο πολιτικός υπεύθυνος για τη μετανάστευση να εμφανίζεται τόσο μυωπικός, τόσο αποκομμένος από τη διεθνή πραγματικότητα, τόσο έτοιμος να αναμασήσει στερεότυπα και ιδεοληψίες», σημείωσε. Υπογράμμισε ότι η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας είναι προϋπόθεση για «να μην καταλήγουν, αυτοί και οι οικογένειές τους, πένητες και πλάνητες, στην Πλατεία Βικτωρίας και αλλού».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...