Αποζημίωση 64.500 σε ασθενή για τη… σπάτουλα στην κοιλιά της

Μοιραστειτε το

Μία χειρουργική σπάτουλα, μήκους 23,7 εκατ. και πλάτους 8,4 εκατ., ξέχασαν οι γιατροί κρατικού νοσοκομείου σε κοιλιά ασθενή, η οποία στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση για όσα πέρασε.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιδίκασε το χρηματικό ποσό των 64.516 ευρώ στην ασθενή και την οικογένειά της, το οποίο κατέβαλε το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ιατρική ομάδα θα πρέπει τώρα να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό στο νοσοκομείο. 

Επίσης, οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν με χαμηλές ποινές, καθώς στον διευθυντή κλινικής της Κεντρικής Μακεδονίας (που ήταν επικεφαλής της ιατρικής ομάδας) επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, ενώ στους δύο βοηθούς χειρούργους, φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια. 

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ιατρική ομάδα «άσκησε πλημμελώς τα υπηρεσιακά και ιατρικά τους καθήκοντα, προκαλέσαντες ζημία από βαρεία αμέλεια», ενώ οι κατηγορούμενοι «εξετράπησαν από τους κανόνες του μέσου συνετού ανθρώπου, ότι επέδειξαν πρωτοφανή απροσεξία και έλλειψη στοιχειώδους επιμέλειας ενός ικανού και συνηθισμένου ανθρώπου», ενώ «δεν φρόντισαν, όπως είχαν υποχρέωση λόγω του επαγγέλματός τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, ώστε να αποτραπεί κάθε περίπτωση εγκατάλειψης ιατρικού εργαλείου μέσα στο σώμα της ασθενούς».

Το περιστατικό

Όπως έγινε γνωστό, η ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε από χειρούργο μαιευτήρα –γυναικολόγο και διευθυντή κλινικής του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Συμμετοχή είχαν δύο βοηθοί ειδικευμένοι γυναικολόγοι αλλά και μία νοσοκόμα – εργαλειοδότρια.

Η μεταλλική σπάτουλα που ξεχάστηκε στην κοιλιά της ασθενούς, προκάλεσε «σωματική κάκωση και συγκεκριμένα οξεία φλεγμονώδη αντίδραση, από έντονα κλινικά συμπτώματα, όπως εκτεταμένο εξάνθημα μετά κνησμού, καταβολή δυνάμεων, υψηλό πυρετό και τέλος υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να γίνει αφαίρεση τους ξεχασμένου χειρουργικού εργαλείου».

Σημειώνεται ότι η ασθενής χειρουργήθηκε ξανά 17 ημέρες μετά, αφού και στο νοσοκομείο είχαν καταλάβει την έλλειψη του χειρουργικού εργαλείου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...