Αποκλειστικό CNN Greece: Οι «κωδικοί» της κοινωνικής λειτουργού που έβαζε κινητά στις φυλακές

Μοιραστειτε το

Κωδικούς επικοινωνίας ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί για το μεγάλο κύκλωμα που είχαν στήσει μέσα στις φυλακές, είχαν τα μέλη της συμμορίας με την κοινωνική λειτουργό των φυλακών να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα στελέχη της Αντεγκληματικής Πολιτικής είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό για την ύπαρξη του κυκλώματος που έβαζε κινητά στις φυλακές της Νιγρίτας και αμέσως κινητοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι φράσεις «αρνί», «εργαλείο», και «δώρο» ήταν τα κινητά τηλέφωνα. «Χυμούς» αποκαλούσαν το αλκοόλ και «πολυβιταμίνες» τα αναβολικά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το οικονομικό όφελος για κάθε κινητό τηλέφωνο ήταν από 400 έως 600 ευρώ ενώ, όπως λένε οι αρχές, η κοινωνική λειτουργός εκμεταλλευόταν το ρόλο της και τη θέση της και αφού παραλάμβανε τα κινητά τηλέφωνα πήγαινε στις φυλακές και ζητούσε από τον κρατούμενο που στην ουσία το είχε παραγγείλει, να πάει στο γραφείο της για δήθεν ψυχολογική υποστήριξη. Εκεί του έδινε το κινητό και παραλάμβανε τα χρήματα.

Στην υπόθεση όμως εμπλέκεται και ένας πρώην κρατούμενος, ο οποίος στην ουσία αγόραζε τα κινητά και έδινε ραντεβού με την κοινωνική λειτουργό σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στις φυλακές για να της τα παραδώσει.

Μάλιστα υπάρχουν συνομιλίες τους όπως για παράδειγμα:

«Έχω «εργαλεία» (σ.σ. κινητά) πρέπει να τα παραλάβεις.»

Από την Κατεχάκη και τα πολιτικά στελέχη της Αντεγκληματικής Πολιτικής ζητήθηκε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να γίνει ακόμα και εσωτερικός έλεγχος για ενδεχόμενη πλημμελή έλεγχο σε όποιον έμπαινε στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, την ώρα που περνάει από το ειδικό μηχάνημα κινητά τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι γύρω της υπάρχουν ανυποψίαστοι συνάδελφοί της που εντελώς τυχαία την ίδια ώρα φτάνουν στη φυλακή για να αναλάβουν κανονικά βάρδια, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν καν τι πραγματικά κάνει τη στιγμή εκείνη η βασική κατηγορούμενη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...