«Αρρυθμία» προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ η ψηφοφορία για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Μοιραστειτε το

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την εσωκομματική αναμέτρηση του Κινήματος Αλλαγής, αφιερώθηκε πολύτιμος πολιτικός χρόνος στη συζήτηση για την επιστροφή στο όνομα «ΠΑΣΟΚ» και στα σύμβολα του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν εκείνος που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί προς όφελος του αυτό το θέμα, υποσχόμενος ότι θα μετονομάσει το κόμμα. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης που θριάμβευσε κατά τη διαδικασία, δεν θέλησε να τα παίξει αυτό το παιχνίδι των αναμνήσεων και των συναισθημάτων.

Όμως, από τη στιγμή που το θέμα ανακινήθηκε, υποσχέθηκε με τη σειρά του ότι τα μέλη του κόμματος θα ήταν εκείνα που θα επέλεγαν το όνομα της παράταξης. Έξι μήνες μετά και λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάνει πράξη την υπόσχεση του και φέρνει την Κυριακή, 8 Μαΐου, ξανά στις κάλπες τα μέλη του Κινήματος, για να επιλέξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Αντιδράσεις

Οι προτάσεις της ηγεσίας προς τη βάση, είναι δύο. «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», με σήμα τον ήλιο του πάλαι ποτέ ισχυρού κόμματος, η πρώτη και «Κίνημα Αλλαγής», με το υπάρχον σύμβολο, η δεύτερη. Όμως, πλέον, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχουν μόνο νοσταλγοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άνθρωποι που ακολούθησαν την παράταξη με τη νέα, πολυκομματική της σύνθεση. Και αυτοί δεν επιθυμούν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικότερή περίπτωση αποτελεί η τάση «Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση», η οποία αποτελείται από πρόσωπα που προέρχονται από την ευρύτερη Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι. Η εν λόγω ομάδα τάσσεται κατά της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και στηρίζει ξεκάθαρα τη συνέχιση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για τον τίτλο του κοινού μας φορέα υποστηρίζει ότι κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το “Κίνημα Αλλαγής” αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο μας. Ένα όνομα που αποτυπώνει την συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Παρέμβαση Τσούνη

Την ίδια στιγμή, ηχηρή παρέμβαση πραγματοποίησε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ο Ανδρέας Τσούνης. Ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, άφησε σαφείς αιχμές προς όσους ανακίνησαν το ονοματολογικό της παράταξης, σε μία τοποθέτηση που συζητήθηκε αρκετά.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», έγραψε ο Ανδρέας Τσούνης. Μάλιστα, συσχετίζει το θέμα του ονόματος με το ζήτημα των χρεών του ΠΑΣΟΚ. «Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο ο τίτλος ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται και στο ΑΦΜ του καθαρού φορολογικά Κινήματος Αλλαγής και στο μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Άρα δίνουμε λαβή να μαυρίσουν και τα δύο», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «Αν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη τότε δεν υπήρχε και λόγος να αλλάξει το όνομα. Δηλαδή η Φώφη ήταν χαζή; Δεν μπορούσε αυτή να ονομάσει το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ; Η Φώφη Γεννηματά ήταν λιγότερο ΠΑΣΟΚ; Είναι κάποιος περισσότερο ΠΑΣΟΚ από όσο ήταν η Φώφη; Μην τρελαθούμε», υπενθυμίζοντας, επίσης, πως «Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε μιλήσει για ρύθμιση των χρεών του κόμματος μέχρι το συνέδριο. Αυτό πια έχει ξεχαστεί από όλους».

Αισιοδοξία στην ηγεσία

Πάντως, από την πλευρά της η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εκτιμάει ότι έπραξε το σωστό, προσφέροντας στα μέλη της παράταξης τη δυνατότητα να αποφασίσουν τα ίδια. Εκφράζουν, παράλληλα, την αισιοδοξίας τους ότι χιλιάδες πολίτες θα δώσουν συμμετέχουν στη διαδικασία την Κυριακή, εκλέγοντας συνέδρους και τοπικά συμβούλια.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...