Αυτά τα θέματα θα «τρέξει» πρώτα η κυβέρνηση: Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο υπουργικό

Μοιραστειτε το

Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως ειπώθηκε σε όλους τους τόνους μετά τις ευρωεκλογές.

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο μπορεί να ήταν το πρώτο με τη νέα κυβερνητική σύνθεση ωστόσο κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό ήταν.

Πέραν όσων είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του ενδιαφέρον έχει τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ζητήματα απασχόλησαν επισταμένως την συνεδρίαση του υπουργικού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητάει άμεσα αποτελέσματα.

Τα δύο αυτά ζητήματα, πέραν των άλλων που τέθηκαν επί τάπητος, ήταν οι προσλήψεις και η πάταξη της διαφθοράς.

-Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

«Πρέπει πάση θυσία να το λύσουμε», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των καθυστερήσεων στο ΑΣΕΠ.

Ένα παράδειγμα μάλιστα που τέθηκε ήταν οι προσλήψεις δασαρχών και δασικών υπαλλήλων που όλο…έρχονται και όλο στο δρόμο μένουν. Πρόκειται για προσλήψεις 1000 ατόμων. Επίσης στον χώρο της Υγείας εν αναμονή βρίσκονται και 3000 υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τον Alpha υπουργός υποστήριξε ότι περιμένει ακόμη προσλήψεις που έγιναν το 2021.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της σημασίας που δίνεται στα ζητήματα αυτά είναι ότι το πρώτο υπουργείο, το οποίο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το Εσωτερικών.

-Πάταξη διαφθοράς

Το δεύτερο στοίχημα το οποίο συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού ήταν η πάταξη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες υφίσταται κυβερνητικό σχέδιο με πάνω από 120 δράσεις.

Μεταξύ αυτών αναμένεται ενίσχυση ελεγκτικών οργανισμών και έλεγχοι σε υγεία δικαιοσύνη, και στην εφαρμογή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν:

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου.

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022 – 2025,

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά/

– Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.

– Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για την Ελβετία, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μπούργκενστοκ.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...