Αφρικανική σκόνη: Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Μοιραστειτε το

Αυξημένος κίνδυνος για εισαγωγές σε νοσοκομεία με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, παιδικό άσθμα ή και αρρυθμίες. 

Υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (28/03/2024), η οποία σε συνδυασμό με την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μέτρια συγκέντρωση μικροσωματιδίων P10 στον αέρα, μπορεί να εντείνει αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, παιδικό άσθμα ή και αρρυθμίες, ακόμα και να προκαλέσει αύξηση εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) απευθύνει σύσταση για αποφυγή πολλών μετακινήσεων εκτός σπιτιού και προληπτική χρήση μάσκας στο πρόσωπο, ειδικά στα άτομα με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα. Ο ΙΣΠ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, συνιστά παραμονή εντός κλειστών χώρων, συχνή ανανέωση του αέρα, καθαρισμό των φίλτρων στα κλιματιστικά και χρήση ιονιστή – καθαριστή της ατμόσφαιρας (αν είναι δυνατόν), ειδικά όταν εκεί διαβιούν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Αναφέρεται ότι με τη χρήση ιονιστή απομακρύνονται η σκόνη και τα μικροσωματίδια από τον αέρα, ενώ παράλληλα αποσυντίθενται βλαβερά μικρόβια και βακτήρια, σημειώνει ο ΙΣΠ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νικόλαος Πλατανησιώτης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή επίσκεψη της “αφρικανικής σκόνης” σε συνδυασμό με την μετεωρολογική πρόβλεψη ότι η θερμοκρασία θα φθάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου -τη μεγαλύτερη θερμοκρασία από το 2001 γι’ αυτήν την εποχή- και τα υψηλά ποσοστά υγρασί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...