Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος – Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Μοιραστειτε το

Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 10 χρόνια είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής Σπαρτιατών), Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το γρονθοκόπημα στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), με τον ίδιο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε να παραμένει στη ΓΑΔΑ, καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πώς έγινε το επεισόδιο Γραμμένου – Φλώρου

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου (έπειτα από μήνυση του Ε. Φλώρου, πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή) και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει – σύμφωνα με το κ. Φλώρο – και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»! Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια. Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγες στιγμές πριν την γροθιά ο Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κα@@@!». Στη συνέχεια τους χώρισαν αλλά ο Φλώρος συνέχισε να λέει: «Eσύ θα βρίζεις τη μάνα μου ρε κα@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@! Τη μάνα μου μου ρε ; Θα σε γα@@@@». Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας: «Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»! ,Τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε. Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

Και μπορεί, χθες, ο ανεξάρτητος βουλευτής να ισχυρίστηκε ότι δεν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ωστόσο αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν τον ήχο της… γροθιάς! Και βέβαια σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από κάταγμα ρινικων οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής.

Τι κατέθεσε ο Βασίλης Γραμμένος

«Εξετασθείς ενόρκως από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας» ο κ. Γραμμένος, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, είπε ότι «η επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Φλώρο πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να τον εμποδίσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Βουλευτής. Επιπλέον, εξαιτίας του τραυματισμού του, ο κ. Γραμμένος δεν κατέστη δυνατόν να ψηφίσει, στο πλαίσιο της ανωτέρω ψηφοφορίας. Κατόπιν αυτού, ο κ. Φλώρος συνελήφθη από την Υ.Κ.Α, για παράβαση του άρθρου 157 Π.Κ. “Προσβολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής ή της Κυβέρνησης και οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης” και σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος».

Στον τραυματία χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική Εξέταση

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του. Επισημαίνεται ό,τι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή βασίζεται στο άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.

Η κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, ορίζει ότι: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...