Γαλλικό χαστούκι στην Άγκυρα: Η Γερουσία ενέκρινε ψήφισμα αναγνώρισης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η Γαλλική Γερουσία με μια ιστορική απόφαση, χαστούκι στα σχέδια παντουρκισμού του Ερντογάν, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία  ψήφισμα «Για την ανάγκη αναγνώρισης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Με ψήφους 305 υπερ και μία κατά,  ανοίγει το δρόμο για την επίσημη αναγνώριση του Αρτσάχ από τη Γαλλία, που θα σημάνει την πλήρη ανατροπή των δεδομένων μιας και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες αναγνωρίσεις.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων διατάξεων, περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά σημεία:

1.  «Προτείνει στην Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Αρτσάχ -Ναγκόρνο Καραμπάχ.»

2.  «Καταδικάζει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη των Τούρκων-ξένων μισθοφόρων και ζητά την απόσυρση των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν που καταλήφθηκαν ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών από τις 27 Σεπτεμβρίου»

3.  «Παροτρύνει την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συνεχίσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συμπροέδρων του Ομίλου Μινσκ, η οποία θα διασφαλίσει την αποκατάσταση των συνόρων που θεσπίστηκαν το 1994, την ασφάλεια του αρμενικού πληθυσμού, την επιστροφή των εκτοπισμένων και την προστασία της αρμενικής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς».

Η Γαλλία είχε εκφράσει εξαρχής την αντίθεση της με τους όρους της συμφωνίας,  για την οποία δεν ερωτήθηκε και έγινε με ευθύνη της Μόσχας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα