Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα – Απογοήτευση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Μοιραστειτε το

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για την επίσκεψη του Έντι Ράμα και το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη «σκιά» της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί 

Την απογοήτευσή του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας όμως ότι αυτή δεν θα επηρεάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το θέμα θα τεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτως ώστε η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία της Μονής της Χώρας για όλη την οικουμένη.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν γίνονται παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές.

«Έχουμε εδραιώσει κανάλια επικοινωνίας και συζητάμε στο ανώτερο επίπεδο την όποια διαφωνία, πριν προκληθεί κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η κυριαρχία μας δεν είναι ζήτημα διάλογου.

Γεραπετρίτης: «Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα»

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Αθήνα τη χαρακτήρισε άκαιρη, προσθέτοντας ότι δεν θα την εμποδίσουμε, αλλά θα παρέχουμε την ασφάλεια που απαιτείται.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι το ζήτημα με τον Φρέντι Μπελέρη και της διαχείρισης που έτυχε, συνδέεται με το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο βρίσκεται σε συμπόρευση με το τι συμβαίνει στην Αλβανία.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...