Γεύμα Μητσοτάκη προς τιμήν του Σαρλ Μισέλ και των ηγετών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και των Σκοπίων

Μοιραστειτε το

Οι εκβιασμοί της Μόσχας κάνουν αναγκαία και επείγουσα αυτή τη συνεργασία», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε, στην Αλεξανδρούπολη, γεύμα προς τιμήν του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, του προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Οι παραπάνω συμμετείχαν νωρίτερα στην εκδήλωση για την έναρξη υλοποίησης της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Οι εκβιασμοί της Μόσχας κάνουν αναγκαία και επείγουσα αυτή τη συνεργασία», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επενδύσεις που καθιστούν την Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό κόμβο», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τους μετόχους του έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

Μέσα στους επόμενους 20 μήνες θα μπορούμε να υποδεχθούμε πολύ μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι νέοι σταθμοί θα μπορούν να καλύψουν τις εθνικές ενεργειακές μας ανάγκες. Επιπλέον ποσότητες θα μπορούσαν να προωθηθούν μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας προς Μολδαβία και Ουκρανία.

«Την τελευταία φορά που μας επισκέφθηκε ο Σαρλ Μισέλ ήταν όταν αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη προσφυγική κρίση στον Έβρο. Τότε η Ευρώπη στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας. Σήμερα, η παρουσία σας εδώ συμβολίζει την ευρωπαϊκή διάσταση αυτού του έργου, ενός έργου που τα έφερε έτσι η διεθνής συγκυρία που να αποκτά μια ξεχωριστή γεωπολιτική σημασία», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Οι νέοι σταθμοί θα καλύπτουν τις ενεργειακές μας ανάγκες

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...