Γ. Λάμπρου στο CNN Greece: πως η Nova βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος

Μοιραστειτε το

Μία σειρά από σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες αναλαμβάνει άμεσα η Nova προκειμένου να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Γιώργος Λάμπρου, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece στο πλαίσιο του 10ου Delphi Economic Forum.

«Όταν είδαμε πόσο ακριβή είναι η αποκατάσταση και πόσο αβέβαιη, σκεφτήκαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε. Οπότε για αυτό το λόγο αναπτύξαμε το σύστημα Smart Forest» επισημαίνει ο κ. Λάμπρου, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαχείρισης και ελέγχου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρες και drones «ώστε να μπορεί να βοηθάει τους αρμόδιους φορείς να ανταποκρίνονται σε διάφορα συμβάντα, να ενημερώνονται οι πολίτες και να βοηθάει και στην πρόληψη». Το Smart Forest χρησιμοποιείται ήδη στον Υμηττό, βρίσκεται σε υλοποίηση το αντίστοιχο έργο στο Αιγάλεω και ακολουθεί η Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο.

Στα επόμενα πλάνα είναι η υλοποίηση μίας μεγάλης μελέτης, η οποία αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της Nova. «Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2025 να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Αλλά θα πρέπει να μην παραμείνει απλά μία μελέτη αλλά να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα για έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μπορέσουμε συλλογικά σαν χώρα να προχωρήσουμε σε μια πιο βιώσιμη επόμενη ημέρα» τονίζει ο κ. Λάμπρου.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Στα 4,5 δισ. ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Στα 4,5 δισ. ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου...

Απώλεια άνω των 36 δις ευρώ στα Ελληνικά νοικοκυριά από το 2010

Απώλεια άνω των 36 δις ευρώ στα Ελληνικά νοικοκυριά...

Αύξηση 0,1% του όγκου των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο

Αύξηση 0,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό...