Δίκτυο εξειδικευμένων μονάδων για αγγειακά εγκεφαλικά και στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, είχε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Πέμπτη (03/08/3023), ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης. Τον υπουργό Υγείας συνόδευαν οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, συζήτησαν τα θέματα και τους στόχους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως, από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης θα ξεκινήσουν οι εσωτερικοί έλεγχοι στις δημόσιες δομές υγείας, καθώς δημοσιεύθηκε ήδη ο κανονισμός λειτουργείας της αρμόδιας Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της ΥΠΕ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχε στη συνέχεια σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τη συμμετοχή της Διοίκησης, του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντών Πανεπιστημιακών Κλινικών, με θέμα τη δημιουργία δικτύου μονάδων αυξημένης φροντίδας για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Στην Αθήνα λειτουργεί ήδη Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων με τη συνεργασία τριών νοσοκομείων. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η τρίτη αιτία θανάτων στη χώρα μας, ενώ συχνά αφήνουν σοβαρές αναπηρίες στους ασθενείς. Στην Ελλάδα σημειώνονται περίπου 60.000 νέα περιστατικά ετησίως.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα