Δεν αναγνωρίζει τη νίκη Μπάιντεν ο Μάικ Πομπέο

Μοιραστειτε το

AP Photo/Jacquelyn Martin, Pool

Δείχνοντας να μη λαμβάνει καθόλου υπόψη του τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας, που δείχνουν τον πρόεδρο Τραμπ να χάνει την δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, υπουργός των Εξωτερικών διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «η μετάβαση» σε μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα είναι «ομαλή», αν και συμπλήρωσε αργότερα ότι το υπουργείο του θα είναι έτοιμο ασχέτως με το ποιος θα ορκιστεί πρόεδρος τον Ιανουάριο.

Είτε ήταν ειρωνικό το σχόλιο είτε όχι, αυτή η δήλωση Πομπέο προκάλεσε έκπληξη, αφού έγινε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας, με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα διχασμένο για το ποιος έχει κερδίσει την αναμέτρηση και τον ίδιο τον Τραμπ να προσπαθεί να εξασφαλίσει την δεύτερη θητεία του μέσω των δικαστηρίων. 

Ο Μάικ Πομπέο, από ττους πλέον πιστούς υπουργούς στον Ντ. Τραμπ, απέρριψε ως «γελοίες» τις εκτιμήσεις ότι οι ισχυρισμοί Τραμπ περί απάτησς στις εκλογές βλάπτουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ διεθνώς.  

«Θα είναι ομαλή η μετάβαση σε μια δεύτερη θητεία Τραμπ» ήταν η δήλωση του Πομπέο, που συνοδεύτηκε με μια γκριμάτσα για να συνεχίσει σε πιο σοβαρό τόνο: «Είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος παρακολουθεί το τι συμβαίνει εδώ. Θα μετρήσουμε όλες τις ψήφους. Οταν η διαδικασία ολοκληρωθεί τότε θα επιλεγούν οι εκλέκτορες. Υπάρχει μια διαδικασία την οποία αναφέρει με σαφήνεια το Σύνταγμα. Ολοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι η απαραίτητη μετάβαση για να διασφαλιστεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι λειτουργικό σήμερα και θα λειτουργεί επιτυχημένα και με τον πρόεδρο που θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου». 

Αρνούμενος να αποδεχθεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο Πομπέο, πιθανός διεκδικητής κι αυτός της προεδρίας το 2024, ενώνει τη φωνή του με άλλους Ρεπουμπλικανούς που στηρίζουν τον Τραμπ στην μάχη του στα δικαστήρια.

Ο Πομπέο θα αναχωρήσει την Παρασκευή για διπλωματικά ταξίδια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα συναντήσει ηγέτες, οι οποίοι έχουν ήδη συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...