Δεν πέρασε η πρόταση του δημάρχου να πάρει η πλατεία το όνομα του Ανθιμου

Μοιραστειτε το

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο μητροπολίτης Ανθιμος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η πρόταση του Γιάννη Ζαμπούκη ξεσήκωσε από την πρώτη στιγμή κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για εσφαλμένη απόφαση.

Με οριακή πλειοψηφία οκτώ έναντι έξι κοινοτικών συμβούλων δεν πέρασε τελικά από το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης η πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη για τη μετονομασία της πλατείας Ελευθερίας σε Ανθιμου Α’ , του σημερινού μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, που υπηρέτησε στο παρελθόν και ως δεσπότης στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη πρόταση ξεσήκωσε από την πρώτη στιγμή κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για εσφαλμένη απόφαση.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν κυρίως οι ακραίες ρατσιστικές και ομοφοβικές παρεμβάσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Ανθιμος και δευτερευόντως η καινοφανής, είναι η αλήθεια, απόφαση να αποσυνδεθεί η πλατεία συμβολικά και ιστορικά από την απελευθέρωση της πόλης, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21, ενώ πέρσι γιορτάσαμε τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Η επιλογή να συνδεθεί μια κεντρική πλατεία της Αλεξανδρούπολης με το όνομα της πιο αμφιλεγόμενης εκκλησιαστικής προσωπικότητας μαρτυρά πως η ψευδεπίγραφη προοδευτική παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη, που διατείνεται πως πρόσκειται στην Κεντροαριστερά και στηρίζεται μάλιστα και από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο, είναι εγκλωβισμένη στην ψηφοθηρική της αδηφαγία, με αποτέλεσμα να υιοθετεί κάθε λαϊκιστικό αίτημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του κ. Ζαμπούκη χαϊδεύει το συντηρητικό πολιτικό ακροατήριο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τους δύο αντιδημάρχους της παράταξής του, που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του κτηνοτρόφου που καταδικάστηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης σε Τούρκους που είχαν περάσει τα σύνορα για να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας.

Κοινός παρονομαστής των δύο αποφάσεων είναι η πλήρης πολιτική αφωνία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Νατάσας Γκαρά αλλά και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν και για τα δύο γεγονότα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα.

Η λαλίστατη βουλευτίνα φρόντισε πριν από μερικές εβδομάδες να δηλώσει πως η επίθεση στον Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα και τα άκρως διχαστικά και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αποτελούν «δίκαιες και αιτιολογημένες» αντιδράσεις. Δεν ένιωσε όμως την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της μετονομασίας της πλατείας ούτε για το φαινόμενο αυτοδικίας στην εκλογική της περιφέρεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που και η βουλευτίνα έχει βγει προς άγραν ακροδεξιών ψήφων, καθώς οι δημόσιες εμφανίσεις της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η συμμετοχή της σε κυβερνητική σύσκεψη ενόχλησαν αρκετά. Είναι εξαιρετικά παράδοξο ότι η κ. Γκαρά δεν τοποθετήθηκε σθεναρά ούτε στις καταγγελίες για ξυλοδαρμό ανηλίκων στην Ορεστιάδα, ιδιαίτερή της πατρίδα, από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή για τη φύλαξη των συνόρων.

Αλλη μια συμπεριφορά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται καταφανώς εκτός του πολιτικού πλαισίου του κόμματος χωρίς καμία επίπτωση, αποδεικνύει πως μάλλον το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή μάλιστα και του γραμματέα του κόμματος Δ. Τζανακόπουλου και της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγας Γεροβασίλη, μάλλον έχει διακοσμητικό χαρακτήρα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...