Δημοσκόπηση GPO: Ακρίβεια και ενέργεια απασχολούν τους Έλληνες – Δεν προβληματίζει το μεταναστευτικό

Μοιραστειτε το

Δημοσκόπηση GPO: Μόλις το 4,9% των πολιτών θεωρούν σημαντικό πρόβλημα το Μεταναστευτικό

«Πίεση» προς την κυβέρνηση φαίνεται πως προκαλεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων για την οποία υπήρχε και σφοδρή σύγκρουση χθες στη Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Οι παρακολουθήσεις ωστόσο δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες. Έρχεται τρίτο πίσω από τις τιμές του ρεύματος και γενικότερα την ακρίβεια υποσκελίζοντας ωστόσο τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Το μεταναστευτικό

Κοιτώντας πίσω από τις γραμμές ωστόσο ενδιαφέρον προκαλούν οι απαντήσεις που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση αναφορικά με τα προβλήματα που θεωρούν αυτή τη στιγμή πιο σημαντικά.

Όπως είναι φυσικό η συντριπτική η πλειονότητα των πολιτών δηλώνουν πως τους απασχολεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια με ποσοστά 36,7 και 36,3 αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι παρακολουθήσεις με 9,7 και έπεται το μεταναστευτικό με 4,9 και η ανεργία με 3%.

Τα συμπεράσματα αυτά για το μεταναστευτικό αποτελούν επιβεβαίωση της πρόσφατης αποστροφής του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε πως η χώρα έχει ανακτήσει τον έλεγχο οι ροές έχουν μειωθεί έως και πάνω από 90%, υπάρχει αποσυμφόρηση στους διαμένοντες μετανάστες στη χώρα και κατά επέκταση το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης στους Έλληνες πολίτες.

Τότε, ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης έτρεξαν να χαρακτηρίσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως -τουλάχιστον- βεβιασμένες αγνοώντας φυσικά την αλήθεια των αριθμών. Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ξεκάθαρα πως μπορεί να υπάρχει εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία και προσπάθεια πίεσης στα σύνορα, ωστόσο επί ελληνικού εδάφους η χώρα μας έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο και έχει ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του Μεταναστευτικού στην ελληνική κοινωνία.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...