Δυστύχημα στη Λιβύη: Τα ερωτήματα για τη στάση της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βεγγάζη

Μοιραστειτε το

Λιβύη: Ξετυλίγεται το κουβάρι των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα γύρω από τη στάση της ελληνική διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βεγγάζη. 

Η ανείπωτη τραγωδία με την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα μας και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και αμείλικτα.
Οι προβολείς για την αναζήτηση ευθυνών στρέφονται στις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Λιβύη και ειδικότερα στο προξενείο μας στη Βεγγάζη, που είχαν την ευθύνη για την ασφάλεια της αποστολής από τη στιγμή που πάτησε στο λιβυκό έδαφος.

Με δεδομένο το γεγονός πως οι ανθρωπιστικές αποστολές έχουν τον χαρακτήρα διπλωματικής αποστολής, την κύρια ευθύνη από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκαν τα μέλη της στη Λιβύη, την είχε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη Σταύρος Βενιζέλος.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Γενικός Πρόξενος δεν συνόδευε την αποστολή, αλλά και δεν μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος μόλις ενημερώθηκε για το δυστύχημα.

Ως εκ τούτου, τα κύρια ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και κρίσιμα για την κατανόηση της τραγωδίας έχουν να κάνουν με τις συνθήκες ασφάλειας που είχαν εγγυηθεί, για την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή, οι λιβυκές αρχές στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βεγγάζη.

Ειδικότερα:
-Σε τι ενέργειες είχε προβεί ο Έλληνας πρόξενος στη Βεγγάζη για να διασφαλίσει την ασφάλεια της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη;
-Ποια μέτρα ασφαλείας είχε λάβει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία μας στη Λιβύη για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη;
-Ποιες εγγυήσεις είχε λάβει;

-Αξιοποιήθηκαν από τις διπλωματικές αρχές οι διαθέσιμες πλη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...