Ειρηνευτική Διάσκεψη για Ουκρανία: Μητσοτάκης και Μέτσολα στις εργασίες της πρώτης ημέρας

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Ελβετία στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ, όπου συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και στη συνέχεια συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί αύριο στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

ΜΠΟΥΡΓΕΝΣΤΟΚ// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Κυρίαρχο θέμα στις εργασίες της Διάσκεψης είναι η προ ημερών τοποθέτηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, πως είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί «ακόμα και αύριο» τον τερματισμό των εχθροπραξιών στα ουκρανικά εδάφη, αρκεί να ικανοποιηθούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει στο τραπέζι.

Το άνοιγμα αυτό του Ρώσου προέδρου έπεσε στο κενό, κυρίως από τις δυτικές χώρες, οι εκπρόσωποι των οποίων έκαναν λόγο για προσπάθεια να συρθούν οι Ουκρανοί σε συνθηκολόγηση. Από την πλευρά της, η Μόσχα δεν έχει παραλείψει σε κάθε ευκαιρία να εκφράσει την περιφρόνησή της για τη Διάσκεψη αυτή, τονίζοντας πως οποιαδήποτε ειρηνευτική συζήτηση δεν μπορεί να καταλήξει κάπου χωρίς τη δική της συμμετοχή.

ΜΠΟΥΡΓΕΝΣΤΟΚ// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

«Η Ρωσία δεν θα στείλει κανένα μήνυμα στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας για την Ουκρανία και ελπίζει ότι την επόμενη φορά η σύγκρουση θα συζητηθεί σε μια πιο εποικοδομητική διάσκεψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

diaskepsi

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...