Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γυναικεία υπόθεση οι επόμενες υποψηφιότητες; Νέες δηλώσεις Διαμαντοπούλου

Μοιραστειτε το

Τα πιόνια για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν στηθεί, αλλά η παρτίδα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Κι αυτό επειδή σήμερα ανακοινώθηκαν νέες υποψηφιότητες, ανεβάζοντας τον αριθμό των διεκδικητών σε πέντε. Μόνο που ενδέχεται τις επόμενες ώρες ή μέρες να υπάρξει και συνέχεια με ακόμη δύο υποψηφιότητες…γένους θηλυκού.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία κατά τη χθεσινή ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσίασε 7+1 σημεία για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ. Άφησε σοβαρότατες αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διεύθυνσης του Κόμματος απέτυχε.

Γενικά το προφίλ που διαμορφώνει η κα Γιαννακοπούλου δύναται να ερμηνευτεί ως προσπάθεια να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Ερώτημα παραμένει αν θα στοιχιστεί πίσω από μια από τις υφιστάμενες υποψηφιότητες ή αν θα επιλέξει να κατέλθει και η ίδια στον εσωκομματικό πολιτικό στίβο.

Ερώτημα η στάση της Άννας Διαμαντοπούλου

Η δεύτερη πιθανή νέα υποψηφιότητα είναι εκείνη της Άννας Διαμαντοπούλου. Μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά η Άννα Διαμαντοπούλου είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουν μεγάλη σημασία οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η χώρα έχει φτάσει σε ασταθή ισορροπία. Η επόμενη μέρα δείχνει ένα ρήγμα που κινεί προς τα δεξιά. Στη ΝΔ κάτι δεν πάει καλά. Στο αντίπαλον δέος που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση θα πρέπει ο αρχηγός να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού. Η θετική πρόταση λείπει από το δημόσιο διάλογο».

Έθεσε δε επί τάπητος τον κίνδυνο «πολλών μικρών κομμάτων που δεν θα κάνουν κυβέρνηση».

Όταν ερωτήθηκε ποιος θα είναι ο ρόλος της σε όλη αυτήν την διαμορφούμενη κατάσταση η δήλωσή της ήταν σιβυλλική. «Με ενδιαφέρει παρά πολύ και θα προσπαθήσω να συμμετέχω και να βοηθήσω στο να οργανωθεί αυτό το πλαίσιο..

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω το ρόλο», διευκρίνισε ωστόσο όταν πιέστηκε.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως μια υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου θα είχε ξεχωριστή δυναμική, καθώς αναμένεται να συσπειρώσει γύρω της τόσο τα παλαιά στελέχη του κόμματος όσο και νεότερους.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...