Εκουαδόρ: Οι πολίτες στις κάλπες υπό το φόβο των αδίστακτων καρτέλ που εκτελούν συμβόλαια θανάτου

Μοιραστειτε το

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή, 20/8, οι πολίτες του Εκουαδόρ για τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με φόντο το πρωτοφανές κύμα βίας που αποδίδεται στην εξάπλωση και την ενίσχυση των καρτέλ των ναρκωτικών.

Η προεκλογική περίοδος αμαυρώθηκε από τη δολοφονία του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ενός σημαντικού υποψηφίου προέδρου, από ομάδα κολομβιανών πληρωμένων εκτελεστών
Περίπου 13,4 εκατομμύρια πολίτες με δικαίωμα ψήφου –από τα 18,3 εκατ. κατοίκους– πήγαν στα εκλογικά κέντρα για να εκλέξουν τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, καθώς και τα 137 του Κογκρέσου (Κοινοβουλίου), που έχει μόνο ένα σώμα.

Η ψηφοφορία διεξάγεται 12 ημέρες μετά τη δολοφονία του κεντρώου υποψήφιου προέδρου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο στην πρωτεύουσα Κίτο. Ο πολιτικός και πρώην δημοσιογράφου, 59 ετών, καταλάμβανε τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Το αιματηρό συμβόλαιο θανάτου προκάλεσε βαθύ τραύμα στη χώρα και δεν αποκλείεται να «ξαναμοίρασε την τράπουλα» ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία ουδείς και ουδεμία εκ των οκτώ υποψηφίων μοιάζει να είναι σε θέση να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία (το 50% συν μια ψήφο) που απαιτείται για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο και να αποφύγει τον δεύτερο, που είναι προγραμματισμένος για την 15η Οκτωβρίου, μεταξύ των δύο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Υπόθεση Ναβάλνι: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να ενταθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση, με την οποία ζητά...

Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη – 8 νεκροί και 12 τραυματίες (Βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη , όταν όχημα έπεσε...